Το 2,4% της Νέας Αριστεράς δεν αντιστοιχίζεται με τις 11 έδρες στη Βουλή, υπογράμμισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Σύμφωνα με τον Χρήστο Γιαννούλη, «η έκφραση των πολιτών με τη ψήφο τους, είναι η καλύτερη απάντηση στην εκτίμηση που μπορεί να έχεις για τον πολιτικό σου χώρο».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια δήλωση που έστρωσε το έδαφος για να ζητήσει εκ νέου επιστροφή εδρών της Νέας Αριστεράς. «Δεν πρέπει να κάνουμε πολιτική για την καρέκλα και τις προσωπικές φιλοδοξίες, πρέπει να το κάνουμε για να υπηρετήσουμε το λαό μας και την πατρίδα μας» ανέφερε θέλοντας να πάρει ένα ξεκάθαρο ρόλο του ηγέτη της κεντροαριστεράς που θα ενώσει για να χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι πολίτες θέλουν αυτά που συζητάμε στη δημόσια σφαίρα να αφορούν τη ζωή τους»

Ακόμη ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε πως «για το τεράστιο ποσοστό αποχής οι ευθύνες βαραίνουν πρωτίστως τα πολιτικά κόμματα αλλά και τα ΜΜΕ για τον τρόπο που οργανώνουν τη δημόσια συζήτηση. Οι πολίτες θέλουν αυτά που συζητάμε στη δημόσια σφαίρα να αφορούν τη ζωή τους. Να αφορούν τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητάς τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέδειξε όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία, την ακρίβεια, το πρόβλημα της στέγης.

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο μονομέτωπος αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μονόδρομος για τον κατακερματισμένο χώρο της προοδευτικής παράταξης».