Επίθεση στην αντιπολίτευση και δη στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε προεκλογική ομιλία στο Παλαιό Φάληρο. Παράλληλα εμφάνισε τη ΝΔ, ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μη λείψει κανείς από τις κάλπες,  κάλεσε σε ενίσχυση του κόμματός του ώστε «η ΝΔ να βάλει “τρίποντο”» και είπε πως «σε ένα κόσμο που αλλάζει η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια».

Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρωθυπουργού στο Π. Φάληρο

«Σε αυτή την Ευρώπη που αγωνίζεται να βρει βηματισμό η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια. Όπως είμασταν από 2019 μέχρι σήμερα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να παίξει τον ρόλο του εγγυητή της ελληνικής πολιτικής παρουσίας στην Ευρώπη την επόμενη μέρα», είπε.

«Αυτό που άλλαξε είναι το πως μας βλέπουν πλέον. Όχι ως μαύρο πρόβατο αλλά ως χώρα με αυτοπεποίθηση που έβαλε τα οικονομικά της σε τάξη αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία και η φωνή της ακούγεται» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα γυρίσουμε στο 2015»

«Ποτέ δεν θα γυρίσουμε πίσω στο 2015», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Εμείς δεν τάζουμε τα πάντα στους πάντες» και «Μας κατηγορούν για αλαζονεία, αλλά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε νωρίτερα πως θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και μοίραζε υπουργεία. Αυτό είναι αλαζονεία».

Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, λέγοντας: «Και κάποιοι να μη βιάζονται, εθνικές εκλογές θα έχουμε το 2027».