Ο αγώνας για τον τίτλο του καλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο αποτελεί τα τελευταία χρόνια υπόθεση δύο υποψηφίων, του Hamad International της Ντόχα και του Changi της Σιγκαπούρης. Φέτος ο τίτλος πήγε στην Ντόχα, με τη 12 φορές νικήτρια Σιγκαπούρη να περνά στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας σύμφωνα με τα Skytrax World Airport Awards 2024.

Σύμφωνα με την κατάταξη αυτή, το Ελευθέριος Βενιζέλος βρέθηκε στην 67η θέση σε σύνολο 200 αεροδρομίων, από την 60ή θέση που ήταν πέρυσι. Τις πρώτες δέκα θέσεις καταλαμβάνουν τα αεροδρόμια: Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad του Κατάρ, Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon της Κορέας, Αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, Διεθνές Αεροδρόμιο Narita του Τόκιο, Αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι, Διεθνές Αεροδρόμιο Ντουμπάι, Διεθνές Αεροδρόμιο Μονάχου, Διεθνές Αεροδρόμιο Ζυρίχης και Διεθνές Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης.

Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ έλαβε σημαντική ώθηση καθώς ανέβηκε 22 θέσεις, στην 11η θέση, αφού η πόλη ξεπέρασε την πανδημία και ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε. Τα αεροδρόμια των ΗΠΑ δεν βρίσκονταν πουθενά κοντά στην κορυφή του πίνακα, με το Σιάτλ-Τάκομα να έχει την υψηλότερη κατάταξη και να υποχωρεί έξι θέσεις, στην 24η θέση.