Καμπάνια για την ακρίβεια ξεκινά η Νέα Αριστερά, με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, βουλευτές και στελέχη του κόμματος να αναρτούν σχετικό ερώτημα για το «ποιος φταίει για την ακρίβεια» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ιστορία που ανήρτησε ο Αλέξης Χαρίτσης:

Η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση

Οι 5+1 προτεραιότητες της Νέας Αριστεράς

Με την έγκριση του κειμένου της πολιτικής απόφασης και την ενσωμάτωση των τροπολογιών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς.

Τα μέλη του κόμματος έλαβαν τις πρώτες αποφάσεις ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ άμεσα αναμένεται να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα για την προετοιμασία της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και να συγκροτηθεί η εκλογική επιτροπή.

Οι προτεραιότητες

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του Συντονιστικού έγιναν γνωστοί και οι τομείς που θα εστιάσει τις δράσεις της η Νέα Αριστερά ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Τις 5+1 προτεραιότητες έκανε γνωστές ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Αυτές είναι:

– Φορολόγηση του πλούτου

Από τη Νέα Αριστερά υπογραμμίζουν ότι θα πληρώσουν την κρίση αυτοί που κερδίζουν από αυτή και όχι για ακόμα μία φορά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

– Κάτω ο πόλεμος και οι εξοπλισμοί

«Τα χρήματα για τα F-35 να τροφοδοτήσουν το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Παιδείας και της Υγείας» αναφέρουν από τη Νέα Αριστερά.

– Στέγη για όλους και όλες

Απαγόρευση της Golden Visa, φραγμοί στο Airbnb, προγράμματα για να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια με ενεργειακή αναβάθμιση, πρόγραμμα επιδότησης των νέων ανθρώπων για να αποκτούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή στέγη βρίσκονται στις προτάσεις της Νέας Αριστεράς για το στεγαστικό.

– Δίκαιη κλιματική μετάβαση

Η Νέα Αριστερά ζητά πλήρη απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, σχέδιο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, επένδυση σε ενεργειακές κοινότητες, σύγκρουση με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που κερδοσκοπούν.

– Χωρισμός κράτους – Εκκλησίας

«Είναι η ώρα τα 50 χρόνια της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας να σημαδευτούν από μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή που θα φέρει τη χώρα μας στον 21ο αιώνα» υπογραμμίζουν τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, συμπληρώνοντας ότι «είναι η ώρα του ειλικρινούς διαλόγου και της αντίστοιχης νομοθετικής πρωτοβουλίας».

– Συγκάλυψη τέλος

«Οι μέρες της πολιτικής ατιμωρησίας της Νέας Δημοκρατίας είναι μετρημένες!» προσθέτουν από τη Νέα Αριστερά, υπογραμμίζοντας ότι «η τραγωδία των Τεμπών και η διαχείρισή της, αυτή η χυδαία προσπάθεια συγκάλυψης της κυβέρνησης, πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα και προσδιορισμένη προσπάθεια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών στη Δημοκρατία μας».