Για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, «που συνιστά ένα καθοριστικό κομμάτι της μεγάλης προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα», μίλησε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Έκανε λόγο, μάλιστα, για «εντυπωσιακή» πορεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία τα τελευταία πέντε χρόνια, αγνοώντας επιλεκτικά την ακρίβεια που ταλανίζει την κοινωνία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις «τομές που συντελέσθηκαν στο εκπαιδευτικό σύστημα» – καθότι πρώην υπουργός Παιδείας της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκη – παρά τις μαζικές αντιδράσεις τόσο για τη δική της πολιτική στην εκπαίδευση, όσο και για αυτήν του διαδόχου της, με αποκορύφωμα την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετέτρεψε τις δεσμεύσεις μας σε έργο χειροπιαστό», παρατήρησε η υπουργός και υποστήριξε πως «αυτό που μας διαφοροποιεί από τα άλλα πολιτικά κόμματα, είναι ότι δεν μας φοβίζει το πολιτικό κόστος. Δεν μας σταματούν ιδεοληπτικές αντιδράσεις».

Κουβέντα για την «ταμπακιέρα»

Χωρίς να πει λέξη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων, παρότι οι αγωγές και κατά του υπουργείου Εσωτερικών, του οποίου ηγείται, «πέφτουν βροχή», η Νίκη Κεραμέως επέμεινε πως «δεν αλλάζουν την απόφασή μας πρόσκαιρες δυσκολίες».

«Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είναι μια δύσκολη πολιτική. Κάθε αλλαγή ανατρέπει συνήθειες κι αντιλήψεις, αντιμάχεται ιδεοληψίες. Συχνά, έχει πολιτικό κόστος, που κάποιες φορές διαρκεί χρόνια, μέχρι τα αποτελέσματα να δικαιώσουν την αλλαγή που έγινε», σημείωσε μάλιστα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η παράταξή μας ανταποκρίνεται με επιτυχία στις μεταβαλλόμενες συνθήκες ενός κόσμου που διαρκώς αλλάζει, πολεμώντας την αδράνεια, πολεμώντας τον λαϊκισμό», δίνοντας το σύνθημα πως «οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται. Η Ελλάδα αλλάζει στην πράξη».