Ακόμη μία ανεξαρτητοποίηση βουλευτή της κοινοβουλευτικής ομάδας των «Σπαρτιατών» γνωστοποιήθηκε μετά την ποινική δίωξη που δρομολογεί η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Έτσι, μετά τον Γιώργο Μανούσο ανακοινώθηκε και η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γιάννη Δημητροκάλλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, που διενήργησε προσωπικά την ποινική έρευνα μετά από τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα για έκνομες παρασκηνιακές ενέργειες στο κόμμα του, που παρέπεμπαν σε μεθόδους «greek mafia» και «Δον Κορλεόνε» έδωσε παραγγελία για ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Μανούσος σε ανακοίνωσή του, κατηγόρησε τον Βασίλη Στίγκα για ψευδείς καταγγελίες και επισημαίνει πως «η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα».

Σημειώνεται ότι η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών μένει με οχτώ βουλευτές, αν και αναμένεται τις επόμενες ώρες να ακολουθήσουν και άλλοι τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης. Σύμφωνα, δε, με τον Κανονισμό της Βουλής μία κοινοβουλευτική ομάδα που προκύπτει μετά από εκλογές διαλύεται αν μείνει με λιγότερους από πέντε βουλευτές.