Mε την εξέταση του πατέρα του Μάνου Δασκαλάκη, Γιώργου συνεχίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δεύτερη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση του θανάτου των μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ την ίδια ώρα εκείνη βρισκόταν σε διπλανή αίθουσα παρακολουθώντας την αγόρευση του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια στη δίκη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις σχέσεις του ζευγαριού και εισέφερε στο δικαστήριο όσα στοιχεία γνωρίζει για τον γιο του και την κατηγορούμενη, για την οποία είπε μεταξύ άλλων:

«Μάθαινε πράγματα τα παιδιά, είχε το σπίτι της καθαρό, ήταν τα παιδιά φροντισμένα και γελαστά. Ήταν υπόδειγμα, ήταν άψογη σε ότι αφορά τα παιδιά η κατηγορούμενη».

Ο παππούς των κοριτσιών αναφερόμενος στο θάνατο της Μαλένας κατέθεσε πως έμαθε από τον αδερφό του ότι το παιδί πέθανε.

«Ο γιος μου έκλαιγε, η κατηγορούμενη ήταν λίγο στον κόσμο της, κοίταζε το κινητό, ήταν σε κατάσταση σοκ. Αυτό διαπίστωσα εγώ εκείνη τη στιγμή. Μου περιέγραψαν τι έγινε με τους γιατρούς. Η κατηγορούμενη δεν μου είπε κάτι, ρωτούσα τον γιο μου. Προσπαθούσαν πάντως να βρουν τα αίτια. Ό,τι έμαθα ήταν από τον γιο μου και τον αδελφό μου», συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

«Με πήρε και η κατηγορούμενη και μου είπε…»

Πρόεδρος: Όταν γεννήθηκε η Ίριδα πώς ήταν οι σχέσεις τους;

Μάρτυρας: Καλές. Έλεγε η κατηγορούμενη «γύρισε η Μαλένα μας». Την έβλεπα ευχαριστημένη. Και ο γιος μου χάρηκε. Μετά όμως η κατηγορούμενη έκανε μια σχέση και ο γιος μου δεν μπορούσε να το συγχωρέσει. Εγώ του είπα τα παιδιά πάνω απ’ όλα, του είπα και για τη διατροφή. Προσπάθησα να τον αποτρέψω από το να χωρίσει. Με πήρε και η κατηγορούμενη και μου είπε «σας παρακαλώ κύριε Γιώργο βοηθήστε με να μη χωρίσω». Εγώ της είπα αν δε θέλει ο Μάνος προχώρα τη ζωή σου και θα σε βοηθήσουμε όλοι.

Πρόεδρος: Σε τι κατάσταση τα έλεγε αυτά;

Μάρτυρας: Φυσιολογικά, ήρεμη τα έλεγε στο τηλέφωνο, τώρα μέσα της δεν ξέρω τι ένιωθε.

Πρόεδρος: Ο γιος σας ήταν υποστηρικτικός με την κατηγορούμενη;

Μάρτυρας: Ήταν, γιατί όποτε την έβλεπε σε αυτήν την κατάσταση προσπαθούσε να τη βοηθήσει. Γι’ αυτό πήρε και την απόφαση να γυρίσει σπίτι.

Πρόεδρος: Η κατηγορούμενη πως ήταν μαζί του;

Μάρτυρας: Όσο ο Μάνος ήταν εκεί, ήταν μια χαρά και εκείνη. Αυτό έβλεπα.