Εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι που κακοποιήθηκε και θανατώθηκε στην Αράχωβα τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εισαγγελία Λειβαδιάς άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου.

Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί προς ώρας, είναι αν πρόκεται για κάποιο νέο πρόσωπο ή όχι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα βλέμματα στρέφονται σε ένα άτομο το οποίο έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν, με τις επίσημες ανακοινώσεις όμως να αναμένονται εντός της επόμενης εβδομάδας.

«Μόλις πήγε το Ανθρωποκτονιών στην Αράχωβα…»

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου είχε καταγγείλει τον προηγούμενο μήνα ότι μόλις πήγε το Ανθρωποκτονιών στην Αράχωβα για την υπόθεση του Όλιβερ «ξεκίνησε το παραμύθι της αγέλης».

«Έστειλαν το Ανθρωποκτονιών στην Αράχωβα για να κλείσει την υπόθεση επειδή πρόκειται για μεγάλο όνομα», είχε ισχυριστεί η κα Πουλτίδου.

Μάλιστα, είχε αποκαλύψει ότι γυναίκα είδε αυτόν τον άντρα να χτυπά με φτυάρι τον Όλιβερ και να καρφώνει μια αξίνα στον πρωκτό του.

«Είδε τον Όλιβερ να ζευγαρώνει με ένα από τα δικά του κυνηγόσκυλα. Πήρε ένα φτυάρι και άρχισε να το χτυπάει επανειλημμένως στην πλάτη για να σταματήσει η πράξη και να ξεκολλήσουν τα δύο ζώα. Όταν διαπίστωσε ότι δεν πέτυχε αυτό που ήθελε, πήρε μία αξίνα και την έβαλε στον πρωκτό του χάσκι», είχε αναφέρει η καταγγέλλουσα, υποστηρίζοντας ότι έτσι κάνουν οι τσοπάνηδες από την περιοχή που κατάγεται ο δράστης για να ξεκολλήσουν τα ζώα που ζευγαρώνουν.

Πρόσωπο που κατέθεσε στις αρχές είπε ότι το άτομο που φέρεται να χτύπησε και να τραυμάτισε μέχρι θανάτου τον Όλιβερ κατάγεται όντως από την συγκεκριμένη περιοχή που ανέφερε η μάρτυρας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε κάνει παράπονα για τον Όλιβερ, λέγοντας στον κηδεμόνα του να τον μαζέψει για να μην ζευγαρώνει με τα δικά του σκυλιά.

Ο Όλιβερ

Διπλή κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, ζήτησε με κατεπείγουσα παραγελία τη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάσιμου τραυματισμού του Όλιβερ.

Συγκεκριμένα, η κ. Μασούρα ζήτησε από την εισαγγελία Λιβαδειάς – με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Εφετών Λαμίας – τη διενέργεια έρευνας τόσο για την τυχόν ύπαρξη αγέλης άγριων σκύλων στην περιοχή, όσο και για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας στα μέσα ενημέρωσης.

Αναλυτικά, οι παραγγελίες της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου:

Για την αγέλη σκύλων: «Προς κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς

Παρακαλούμε όπως διενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και την αναφορά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί υπάρξεως επικίνδυνης αγέλης σκύλων στην Αράχωβα. Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά».

Για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας στον Τύπο:

«Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως παράβαση των άρθρων 251, 252 ΠΚ, και τον εντοπισμό των δραστών σχετικά με τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας από την διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση, όσον αφορά τον θάνατο του σκύλου ράτσας χάσκι με το όνομο Όλιβερ στην κωμόπολη της Αράχωβας στις 28-11-2023 και συγκεκριμένα της διενεργηθείσας πραγματογνωμοσύνης από τον καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα προέβη σε συνεντεύξεις και σχολιασμούς επ΄ αυτής σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Συνημμένα σας υποβάλλομε δύο έγγραφα:

α) δημοσίευμα-καταγγελία του δικηγόρου Αντωνίου Ζαπάντη.

β) δημοσίευμα της ιστοσελίδας Protothema.gr με θέμα: «Αράχωβα: Με παραίτηση απειλεί ο δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ – Καταγγέλλει καθυστερήσεις και διαρροές».

​Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά».