Ένα νέο περιστατικό bullying σε σχολείο του Βόλου ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά τη σχετική καταγγελία των γονιών ενός 12χρονου μαθητή.

Ο ανήλικος, ο οποίος φοιτά στη Α’ Γυμνασίου σε σχολείο της Νέας Ιωνίας, φέρεται να δέχεται σχολικό εκφοβισμό από συμμαθητές του, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων οι εκπαιδευτικοί δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις του παιδιού για προστασία.

Όπως αναφέρουν τα gegonota.news, οι ίδιοι οι γονείς ενημέρωσαν σχετικά τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σαβελίδη και αποφάσισαν να προσφύγουν στην Eισαγγελία Ανηλίκων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, το παιδί φέρεται να επιστρέφει σπίτι χτυπημένο και άλλες φορές με σκισμένα τετράδια ή με ρούχα βαμένα από μπογιές.

Σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζονται οι γονείς του παιδιού, το τελευταίο επεισόδιο διαδραματίστηκε προχθές εντός της τάξης και όταν το παιδί ζήτησε να φύγει από το μάθημα για να επικοινωνήσει μαζί τους δεν του επετράπη.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα από τους εκπαιδευτικούς παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις τους, ενώ αυτό που ζητούν δεν είναι το παιδί τους να αλλάξει σχολείο αλλά να σταματήσει να είναι «σάκος του μποξ στην αρένα που δημιουργούν παιδιά της τάξης».