Στις 4 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου. Το όνομα του πολιτικού φορέα δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά αναμένεται πολιτικά να τοποθετηθεί καθαρά στο κέντρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κόμμα του κ. Λοβέρδου ιδρύθηκε με κατάθεση καταστατικού και όλων των απαραίτητων εγγράφων, που προβλέπονται από το νόμο, στον Άρειο Πάγο στις 7 Φεβρουαρίου 2024.

«Έχω ακόμη δρόμο να διανύσω»

Στα τέλη Ιανουαρίου σε συνέντευξή του είχε ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα θα κινείται στον πολιτικό χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. «Έχω ακόμα δρόμο να διανύσω» διευκρίνισε ο ίδιος και αναμένεται να υιοθετήσει το σύνθημα «Εμπρός».

Ακόμη σε συνέντευξη που είχε δώσει ανέφερε ότι «Θα κάνω νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές και θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής». Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιούνται στις 6-9 Ιουνίου 2024.

Τι ανέφερε για πιθανή συνεργασία με τη ΝΔ

Σχετικά με την κάτι περισσότερο από επίμονη φημολογία «Δεν υπήρχε αυτό το θέμα ποτέ. Απόψε σας απαντώ γιατί θέλω να τελειώνει και μία φιλολογία. Αυτό (σ.σ. πως θα γίνει «μεταγραφή» στη Νέα Δημοκρατία) κράτησε τρεις μήνες έντονα, μετά άρχισε να κοπάζει και τώρα ξαναρχίζει. Δεν υπήρχε αυτό το θέμα ποτέ», είπε.

«Από τη Νέα Δημοκρατία δεν είχα την παραμικρή πρόταση. Αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν αυτοκίνητο», απάντησε στον Γ. Κουβαρά απαντώντας στην ερώτηση αν θα σκεφτόταν να πάει στη Νέα Δημοκρατία.