Η ελληνική Ακροδεξιά ασκείται στην ανοησία. Αδυνατώντας να καταλάβει τον κόσμο, πολεμάει με σκιές, πουλώντας αντρίλα, ελληνορθόδοξες κορώνες και μπουρδολογία σερβιρισμένη ως ιστορία. Αστοιχείωτα, τα ακροδεξιά κόμματα βρίσκονται εκτός του κόσμου τούτου, ελπίζοντας κάθε φορά να στρατεύσουν κόσμο πίσω από την έκφραση, υποτίθεται, της ανησυχίας τους για καθημερινά πράγματα του κανονικού κόσμου – ο οποίος, προφανώς, δεν εμπεριέχει τους εκπροσώπους τους.

Η στάση αυτή είναι εμφανής στις ακροδεξιές τοποθετήσεις και στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου περί ομόφυλων ζευγαριών.

Αλλά χθες πρωτάθλημα πήρε ο Δημήτρης Νατσιός, που σε επίκαιρη ερώτηση ζητούσε τα ρέστα από το υπουργείο Πολιτισμού για το πρόσφατο «ντοκουδράμα» του Νέτφλιξ, όπου παρουσιάζεται ο Μέγας Αλέξανδρος να αγκαλιάζεται με τον στρατηγό του, τον Ηφαιστίωνα.

Στον θιγμένο οπαδό του στρατηλάτη απάντησε η Λίνα Μενδώνη εφ’ όλης της ύλης, κάνοντας ρητό ωστόσο ότι δεν είναι δουλειά καμιάς εξουσίας να επιβάλει λογοκρισία στην έκφραση, στην τηλεόραση ή οπουδήποτε αλλού.

Επί τη ευκαιρία, η υπουργός έκανε και μια σύντομη διάλεξη περί Αλεξάνδρου. Προσωπικώς, τη θαυμάζω τη Λίνα Μενδώνη, που είναι σοβαρή και λέει «κύριε πρόεδρε» και «κύριε πρόεδρε», αντί να σκάει στα γέλια απέναντι στον συνομιλητή της. Πρώτο βραβείο αυτοσυγκράτησης.