Οι κάτοικοι του Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ αναρωτιούνται πώς μία γειτόνισσά τους κατέληξε να βρίσκεται μέσα σε ένα απορριμματοφόρο την ημέρα της αποκομιδής των σκουπιδιών και επιπλέον κατάφερε να επιβιώσει ενώ ο μηχανισμός συμπίεσης βρισκόταν σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της πυροσβεστικής, τα σκουπίδια συμπιέστηκαν έως και τέσσερις φορές πριν ο οδηγός παρατηρήσει τη γυναίκα μέσω μιας κάμερας παρακολούθησης στο φορτηγό.

Κάλεσε αμέσως την Άμεση Δράση και αυτό που ακολούθησε ήταν μια δύσκολη και περίπλοκη διάσωση 30 λεπτών.

«Το μόνο που άκουγες ήταν ουρλιαχτά… υπέφερε» δήλωσε γειτόνισσα.

Η άτυχη γυναίκα ηλικίας 60 ετών, είπε στους διασώστες ότι έπεσε στον κάδο απορριμμάτων ενώ πετούσε τα σκουπίδια της. Η έρευνα για το πώς συνέβη το περιστατικό συνεχίζεται καθώς παραμένει άγνωστο το πόση ώρα η γυναίκα βρισκόταν μέσα στον κάδο.

Οι πρώτοι ανταποκριτές χρησιμοποίησαν ένα καλάθι που τράβηξε ο γερανός του πυροσβεστικού οχήματος για να σηκώσουν προσεκτικά την 60χρονη σε ασφαλές σημείο.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Eliot σε σοβαρή κατάσταση.

Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι μπόρεσαν να μιλήσουν μαζί της μέσω ενός πλευρικού πίνακα πρόσβασης του φορτηγού, αν και εκείνη ήταν σε σοκ και αδυνατούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.