Επιστολή ανεξαρτητοποίησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα «Σπαρτιάτες», απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο βουλευτής Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κατσιβαρδά, οι «Σπαρτιάτες» αποτελούνται πλέον από 10 βουλευτές, αφού είχε προηγηθεί η αντίστοιχη του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Σημειώνεται πως πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος της ΚΟ, Βασίλης Στίγκας, είχε απομακρύνει τον κ. Κατσιβαρδα από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

Ο ίδιος είναι ο τέταρτος βουλευτής, που ανεξαρτητοποιείται από τα κόμματα της Βουλής, καθώς έχουν ήδη αποχωρήσει από την ΚΟ «Πλεύση Ελευθερίας» οι Μιχάλης Χουρδάκης και Αρετή Παπαϊωάννου.

Νέα κρίση στους «Σπαρτιάτες»

Υπενθυμίζεται ότι οι «Σπαρτιάτες» μπήκαν στη Βουλή με 12 βουλευτές μετά τις εκλογές του Ιουνίου, όμως στη συνέχεια υπήρξαν έντονες εσωτερικές προστριβές με διαγραφές, ανακλήσεις διαγραφών και καταγγελίες για “Greek Mafia”, που ταλαιπώρησαν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν το ακροδεξιό μόρφωμα.

Στα τέλη Αυγούστου ο Βασίλης Στίγκας είχε διαγράψει από την ΚΟ τον Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, που σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκε, καθώς επίσης και τους Γιάννη Κόντη και Ιωάννη Δημητροκάλη, εξαπολύοντας βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών του, που απουσίαζαν από τα έδρανα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τις πυρκαγιές.

«Μπήκα στα “ρεκόρ Γκίνες”, με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε “Greek Mafia” και “Δον Κορλεόνε”», είχε υποστηρίξει στην ομιλία του ο κ. Στίγκας, φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη.

Παράλληλα, σημείωσε: «Τους λένε τι θα κάνουν, πότε και πως θα το κάνουν. Εδώ η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη ακόμη και σήμερα που μιλάμε, έχουμε εθνικά θέματα και είναι μπροστά μας χίλια δύο προβλήματα. Κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους. Εγώ, όμως, δεν φοβάμαι. Στέκομαι όρθιος. Σε όλη μου την ζωή έχω πέσει πολλές φορές και έχω ξανασηκωθεί. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν».

Στη συνέχεια, ο κ. Στίγκας «τα μάζεψε» και λίγο πριν διαβεί το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου πήρε πίσω τους διαγραφέντες βουλευτές του, ενώ υποστήριξε ότι «οι χαρακτηρισμοί, “Greek Mafia” και “ομάδα εκβιαστών”, δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την κοινοβουλευτική ομάδα μας».

Στο ίδιο μοτίβο, οι πρώην διαγραφέντες, ανεξάρτητοι και μη, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών -αυτή που αναδείχθηκε από τις εκλογές, δηλαδή- άλλαξε «ρότα», ακολουθώντας το παράδειγμα του Βασίλη Στίγκα, και δήλωσε πως στηρίζει «ανεπιφύλακτα» τον αρχηγό.

«Έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον Ελληνικό λαό, ο οποίος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια κ.α.) δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του Κόμματος.

Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των Θεσμών και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, υπέρ του Ελληνικού Πατριωτικού Εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας.

Ως βαθιά Δημοκρατικοί και νομοταγείς πολίτες δεν θα επιθυμούσαμε να διαρρέουν και να πλανώνται στοιχεία αδιευκρίνιστα και αόριστα που εμπλέκουν τα ονόματα μας σε άνομες πράξεις και τακτικές.

Προχωράμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του Προέδρου, Βασίλη Στίγκα και με τη βοήθεια του Θεού ακάθεκτοι σε μία σκληρή και γόνιμη αντιπολίτευση. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το δημιουργούν», ανέφεραν τότε στην ανακοίνωσή τους.