Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, χρησιμοποιώντας ακραία φρασεολογία, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δείχνοντας μία φωτογραφία δύο ανδρών με παιδιά, ο κ. Στίγκας επιδόθηκε σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα, προκαλώντας τις αντιδράσεις των βουλευτών αλλά και του προεδρεύοντα Γιώργου Γεωργαντά.

«Σε λίγο εμείς οι στρέιτ θα πρέπει να νιώθουμε ενοχές επειδή δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι; Βεβαίως μας κατηγορούν όλοι ότι είμαστε ομοφοβικοί. Από πού και ως πού;  Γιατί είμαστε από αυτούς που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουν; Για όνομα του Θεού. Θα φτάσουμε να ντρεπόμαστε» δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος των Σπαρτιατών και υποστήριξε ότι «τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα αποκτούν λανθασμένη εικόνα για τις βιολογικές σχέσεις».

Με φωτογραφία δύο ανδρών με παιδιά ο Βασίλης Στίγκας στη Βουλή

«Αυτή με τους δύο μαντραχαλάδες με δύο παιδιά δεν είναι φυσιολογική. Αποτελεί ντροπή για το ανθρώπινο είδος» σημείωσε κρατώντας τη φωτογραφία.

«Πρέπει να αντισταθούμε»

Όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν ο Βασίλης Στίγκας απάντησε «είστε κόμμα τρανς. Ενοχλείστε με την λέξη τρανς; Δεν είναι υβριστική, προέρχεται από την λέξη transformer που σημαίνει μετατροπή – μετασχηματισμός».

Μάλιστα, ο κ. Στίγκας δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «με τον γάμο των ομοφύλων ανοίγεται παράθυρο και στην παιδοφιλία, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι και παιδόφιλοι».

Τέλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, είπε: «Πρέπει να αντισταθούμε. Κι εσείς κύριοι της Νέας Δημοκρατίας να μην ακούτε κανέναν και να είστε εδώ να μιλήσετε και να καταψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο. Θα πω κάτι που δεν είναι δικό μου. Το είπε ο Σαράντος Καργάκος, ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, ένας μεγάλος Έλληνας, που ανέφερε ότι ‘ζούμε στην εποχή της εκπούστευσης και της εκπόρνευσης του έθνους μας, σπεκουλαδόροι και κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα’. Με αφορμή το θάνατο ενός ηθοποιού, είχε γράψει ‘εσείς επιλέξατε να δηλητηριάσετε τη μνήμη των ανθρώπων, για να καθιαγάσετε το πισωγλέντικο, με κίβδηλα δάκρυα και εξίσου κίβδηλη ανθρωπιά’».