Ένας νεοσύλλεκτος πυροβόλησε και σκότωσε πέντε στρατιώτες μέσα σε μια βάση στο νότιο Ιράν και στη συνέχεια διέφυγε, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο Irna.
Είναι αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμή τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του νεαρού άνδρα.
«Απόψε το βράδυ, ένας νεοσύλλεκτος, που εκτελούσε υπηρεσία σκοπιάς σε μια μονάδα, μπήκε στην αίθουσα ανάπαυσης των στρατιωτών και πυροβόλησε τους συναδέλφους του. Πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους» ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο έναν αξιωματικό του στρατού.
Ο δράστης «έφυγε αμέσως από τον στρατώνα» και αναζητείται.
Το επεισόδιο αυτό, κάτι σπάνιο για το Ιράν, σημειώθηκε στην επαρχία Κερμάν όπου στις 3 Ιανουαρίου, σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν τουλάχιστον 89 άνθρωποι, σε μια τελετή στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί. Ο πρώην αρχηγός της Δύναμης Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από αμερικανικό πλήγμα στη Βαγδάτη του Ιράκ.
- Ορέσνικ: Οι φωτογραφίες από τα θραύσματα του υπερόπλου του Πούτιν που συγκλόνισε την Ουκρανία
- Η Ελλάδα λάμπει στις Άλπεις: Το Πρωτοχρονιάτικο Greek Party που έκανε το Gstaad να «χορεύει» – Φωτογραφίες και βίντεο
- Υπουργείο Ανάπτυξης για Mercosur: Τα 21 ελληνικά προϊόντα που προστατεύονται – Αγρότες και μικρές επιχειρήσεις κερδισμένοι







