Η κτηνίατρος που εξέτασε το άτυχο χάσκι από την Αράχωβα, που φέρεται να κακοποιήθηκε και στη συνέχεια να πέθανε, ξεκαθαρίζει τι ισχύει με τις γνωματεύσεις για τον Όλιβερ.

«Εννοείται ότι υπήρχε κακοποίηση, ότι υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας. Δεν χρησιμοποίησα την φράση ‘σεξουαλική κακοποίηση’» λέει η κτηνίατρος που εξέτασε τον Όλιβερ.

Η κτηνίατρος, κ. Κλεονίκη Τόλα, έκανε τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τα όσα λέγονται σχετικά με τις γνωματεύσεις για την κακοποίηση και τον βασανισμό του άτυχου χάσκι.

Μετά από 30 ώρες αλλάζει η εικόνα

«Οι κτηνίατροι το είδαν σε διαφορετική χρονική στιγμή από ότι το είδα εγώ. Την λέξη που λέτε (σ.σ. την σεξουαλική κακοποίηση) δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ήμουν παρούσα στην νεκροτομή και συμφωνήσαμε για ό,τι είδαμε και οι τρεις τη στιγμή εκείνη, εκτός από αυτό που δεν μπορούσανε να δούνε, όταν εγώ είδα όταν το ζώο ήταν εν ζωή. Μετά από 30 ώρες η συγκεκριμένη περιοχή ήταν διαφορετική, με πολύ διαφορετική εικόνα» είπε αρχικά μιλώντας στο Mega.

Ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των κτηνιάτρων

«Πέρα από αυτό υπάρχει συμφωνία της δικής μου γνωμάτευσης με το πανεπιστήμιο, για ό,τι είδα αρχικά. Δεν υπάρχει διχογνωμία μεταξύ εμού και των συναδέλφων δεν ξέρω πώς προκύπτει και πώς διαδίδεται αυτό. Πόρισμα δεν έχει δοθεί. Τα πράγματα έχουν πάρει τη σειρά τους. Δεν χρησιμοποίησα την φράση «σεξουαλική κακοποίηση» ποτέ, αυτό πρέπει να το πω. Η έκθεσή μου έχει κατατεθεί επίσημα και ένορκα. Δεν είπα ποτέ αυτή τη φράση, αυτή τη λέξη. Δεν μπορούμε να πούμε την περιοχή της κακοποίησης και το τι ακριβώς έγινε. Εννοείται ότι υπήρχε κακοποίηση, ότι υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω για το θέμα», συμπλήρωσε η κ. Τόλα.