Στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι επιχειρήσεις αναζητούν συνεχώς καινοτόμους τρόπους για να ξεχωρίζουν και να παρέχουν μια εξατομικευμένη εμπειρία αγορών στους πελάτες τους. Σίγουρα, λοιπόν θα έχετε ακούσει για την νέα τάση στις αγορές το live shopping. Και αν όχι και αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι, πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή τηλεαγορών.

Οι ζωντανές αγορές, γνωστές και ως ζωντανές αγορές ή αγορές ζωντανής ροής, είναι ένας συνδυασμός ηλεκτρονικού εμπορίου και ζωντανής ροής βίντεο που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους σε πραγματικό χρόνο, να παρουσιάζουν προϊόντα και να αυξάνουν τις πωλήσεις τους.

Η έννοια των ζωντανών αγορών δεν είναι εντελώς νέα. Ανάγεται στις ρίζες του στο Home Shopping Network (HSN), το οποίο έκανε δημοφιλή την ιδέα των τηλεοπτικών πωλήσεων στη δεκαετία του 1980. Ωστόσο, με την εμφάνιση των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και των υπηρεσιών ροής βίντεο, οι ζωντανές αγορές έχουν αποκτήσει σημαντική δυναμική, ιδιαίτερα σε ασιατικές χώρες όπως η Κίνα.

Πλέον το live shopping είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο μέσα από όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.

Οι ζωντανές εκδηλώσεις αγορών συνήθως περιλαμβάνουν οικοδεσπότες που παρουσιάζουν προϊόντα, επιδεικνύουν τη χρήση τους και αλληλεπιδρούν με τους θεατές μέσω ζωντανής συνομιλίας. Οι θεατές μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τον οικοδεσπότη, να κάνουν ερωτήσεις και να λαμβάνουν σχόλια σε πραγματικό χρόνο πριν κάνουν μια αγορά. Η απρόσκοπτη ενοποίηση περιεχομένου βίντεο και δυνατοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου δημιουργεί μια συναρπαστική εμπειρία αγορών που υπερβαίνει μια απλή συναλλαγή.

Η επιτυχία των ζωντανών αγορών μπορεί να αποδοθεί στην ικανότητά του να αιχμαλωτίζει και να προσελκύει πελάτες με τρόπο που δεν μπορεί το παραδοσιακό ηλεκτρονικό εμπόριο.

Συνδυάζοντας τη δύναμη του περιεχομένου βίντεο με την αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης, αποκλειστικότητας και αυθεντικότητας που προωθεί την αφοσίωση των πελατών και ενισχύει τις πωλήσεις.

Επιτρέπει στους πελάτες να παρακολουθούν την παρουσίαση των προϊόντων ζωντανά και να κάνουν ερωτήσεις λαμβάνοντας άμεσες απαντήσεις, όλα από την άνεση του σπιτιού τους. Αυτό το επίπεδο διαδραστικότητας και διαφάνειας οικοδομεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες και ενισχύει τη συνολική εμπειρία αγορών.

Σε έναν κόσμο γεμάτο διαφημίσεις και φωτογραφίες προϊόντων, οι πελάτες λαχταρούν την αυθεντικότητα. Και οι ζωντανές αγορές επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να παρουσιάζουν προϊόντα σε πραγματικές καταστάσεις, επιτρέποντας στους πελάτες να δουν την απόδοση και την εμφάνισή τους σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η διαφάνεια δημιουργεί εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, οδηγώντας σε υψηλότερη ικανοποίηση και αφοσίωση των πελατών.

Ακολουθώντας τη νέα αυτή τάση των αγορών το αγαπημένο μας markeplace, το SHOPLFIX.gr πραγματοποιεί το πρώτο Shopflix live shopping event με τη Σίσσυ Χρηστίδου και Ρούλα Σταματοπούλου.

Θέμα του πρώτου Shopflix live shopping event είναι το make up.  Η καταξιωμένη makeup artist Ρούλα Σταματοπούλου θα κάνει το μακιγιάζ της λαμπερής Σίσσυς Χρηστίδου, θα δοκιμάσουν δεκάδες προϊόντα (τα οποία καθώς τα βλέπετε, θα μπορείτε να τα βάλετε απευθείας στο καλάθι σας) και θα σας αποκαλύψουν κάθε μυστικό για αψεγάδιαστα makeup looks.

Όσα θα βλέπετε στο video, τα βρίσκετε απευθείας στο SHOPFLIX.gr χωρίς να χρειάζεται να ψάξετε. Μπορείτε να το κάνετε δικό σας με ένα μόνο κλικ στα προϊόντα που εμφανίζονται ζωντανά στην οθόνη σας.