Μοντέλο αντιπερισπασμού

Εχει καθιερώσει ένα μοντέλο αντιπερισπασμού ο Στέφανος Κασσελάκης που επικοινωνιακά έχει ενδιαφέρον: κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη διαδικασία εσωκομματικά (ή μια διαδικασία που θεωρεί πως είναι δύσκολη) παίζει το χαρτί της χαλαρής προσέγγισης. Στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ανακοίνωσε πως παντρεύεται. Την Τρίτη το βράδυ, μετά την κριτική Τεμπονέρα, έβγαλε την κοινοβουλευτική ομάδα για φαγητό. Και όταν η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησε συνάντηση, προτού τα δύο τρίτα εξ αυτής αποχωρήσουν, τους αντιπρότεινε να πάνε έξω για ποτό. Στο με ή χωρίς κάμερα, ερώτημα μάλλον δεν υπάρχει.

Οργανα και απόντες

Με τους μουσικούς του δρόμου διασκέδασαν βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μετά  τη συνεδρίαση. Ολοι; Οχι. Το στέλεχος που μιλούσε την ώρα που ο Κασσελάκης σηκώθηκε να φύγει δεν έδωσε το «παρών» στη μάζωξη, όπως δεν την έδωσε ούτε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος λίγο αργότερα δεν τοποθετήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αντιθέτως, εκεί βρισκόταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης που φέρεται να έκανε το ίδιο. Η συμβίωση, πάντως, για την εσωκομματική αντιπολίτευση συνεχίζει να μην είναι και πολύ εύκολη.

Εμφάνιση πρώτη

Ο Αλέξης Τσίπρας καταχειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας – πράγμα μάλλον απολύτως λογικό, καθώς όχι μόνο παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα δύο τρίτα των υπουργικών του συμβουλίων αποχώρησαν, αλλά γιατί τα παραμένοντα στελέχη που θεωρούνται στενός πυρήνας του αποτελούν ίσως μια φωνή λογικής μέσα στον χαμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ούτε βέβαια όσοι αποχώρησαν μιλούν εναντίον του – «τιμώ την κοινή μας πορεία» είπε χθες η Εφη Αχτσιόγλου.

Εργατικός και φιλέλληνας(;)

Η απρέπεια του Ρίσι Σούνακ στον έλληνα Πρωθυπουργό έφτασε να σχολιάζεται και στους Εργατικούς, με τον Κιρ Στάρμερ να λέει στη βρετανική Βουλή πως ο ίδιος θα συναντούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να του δηλώσει πως αλλαγή στη νομοθεσία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν θα υπάρξει. Και οι Εργατικοί, δηλαδή, δεν είναι υπέρ της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος για τα Γλυπτά – το ελληνικό επιχείρημα, πάντως, έχει επίσης σταματήσει να είναι αυτό.