Λύθηκε το «μυστήριο» με τους τρεις μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι στις τουαλέτες του σχολείου. Όπως αναφέρει το creta24.gr, στικάκια για την διακοπή καπνίσματος και όχι ναρκωτικά φαίνεται ότι ήταν τελικά ο λόγος που βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα τρία παιδιά ήθελαν να σταματήσουν το κάπνισμα και ένας 14χρονος συμμαθητής τους είπε πως τα συγκεκριμένα στικάκια, που είχε αγοράσει από περίπτερο, τον είχαν βοηθήσει να κόψει το κάπνισμα το περασμένο καλοκαίρι.

Κρίση πανικού

Πρόκειται για σκευάσματα που τοποθετούνται στα ούλα, με τον 14χρονο να τα προμηθεύει στους τρεις ανήλικους συμμαθητές του, οι οποίοι πιθανόν από λάθος χρήση κατέληξαν στις τουαλέτες με συμπτώματα κρίσης πανικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αδίκημα διώκεται κατ’ έγκληση και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν οι γονείς των μαθητών θα κινηθούν νομικά ενάντια στον 14χρονο. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στο σχολείο για τους μαθητές που βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι στις τουαλέτες. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ.