Μέσα σε λίγους μόνο μήνες από την παρουσίασή της η νέα ασιατική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Temu έγινε μία από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τα WhatsApp, TikTok και Instagram και βρίσκεται πλέον στην κορυφαία λίστα εφαρμογών στα καταστήματα Apple και Google Play.

Κάποιοι λένε τώρα ότι μπορεί να απειλήσει ακόμη και Amazon και Shein.

Στη συνέχεια το Temu επέκτεινε το αποτύπωμά του στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον Μάρτιο του 2023 και έφτιαξε ιστότοπο ειδικά για τη Βρετανία. Ακολούθησε λανσάρισμα στην Ευρώπη και ειδικά στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Τον Αύγουστο του 2023, μόλις έναν χρόνο από την ίδρυσή του, το Temu έχει μπει σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μόνο στις ΗΠΑ και περίπου 40 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Στο επίκεντρο του Temu βρίσκονται οι πολύ χαμηλές τιμές του. Μπορεί κανείς να αγοράσει φόρεμα για λιγότερο από 2 δολάρια και φορητά ηλεκτρονικά είδη για λιγότερο από 5 δολάρια.

Διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων από πολλά από τα καθιερωμένα πολύ φθηνά καταστήματα του ενός ευρώ (dollar stores), ενώ προσφέρει χαμηλότερες τιμές από τις περισσότερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου – ακόμη και κατά τις περιόδους εκπτώσεων.