Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σφαγή στην ΚΕ και την αποχώρηση της «Ομπρέλας», με τον Στέφανο Κασσελάκη να… προλαβαίνει τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, δίνοντας εντολή για τη διαγραφή τους από την ΚΟ του κόμματος.

Με επιστολή του προς τον Σωκράτη Φάμελλο, ο Στέφανος Κασσελάκης θέτει εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ευκλείδη Τσακαλώτος και την Πέτη Πέρκα.

Το πρωί της Δευτέρας ο επικεφαλής της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Φάμελλος έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα με την οποία του γνωστοποιεί τις δύο διαγραφές.

«Με την παρούσα σας γνωστοποιώ ότι μετά τις δηλώσεις αποχώρησης από το κόμμα οι βουλευτές Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος τίθενται εκτός Κ.Ο»,  αναφέρει η επιστολή.

Με 45 βουλευτές πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως οι δύο βουλευτές είχαν προαναγγείλει την αποχώρησή τους από το κόμμα στο περιθώριο της επεισοδιακής συνεδρίασης της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθενται να παραδώσουν τις βουλευτικές έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα παραμείνουν ως ανεξάρτητοι βουλευτές.

Μιλώντας σήμερα στο MEGA, η κ. Πέρκα, επανέλαβε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα της.

«Την έδρα μου δε θα την παραδώσω. Θεωρώ ότι αυτός που μετακινήθηκε από την γραμμή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με την οποία έχω πάρει νωπή εντολή από την περιοχή μου να την υπηρετήσω, είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Δε δικαιούμαι να μην ακολουθήσω αυτό που ο λαός της Φλώρινας μου έδωσε να κάνω».

Η ίδια είχε ανακοινώσει ότι «θα μιλήσω με τον πρόεδρο της Βουλής και πιθανόν θα πάω αύριο να τον συναντήσω και να επιδώσω την επιθυμία αποχώρησης».

Σε κάθε περίπτωση, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πλέον 45 βουλευτές.

Παραιτούνται Κυρίτσης και Μηταφίδης

Την παραίτησή τους από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν με επιστολή τους οι Γιώργος Κυρίτσης (φωτογραφία επάνω) και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, οι οποίοι διευκρινίζουν ότι παραμένουν στο κόμμα ως απλά μέλη και θα συνεχίσουν να απευθύνονται στη βάση του κόμματος και να παλεύουν για τις απόψεις τους.

Στην κοινή επιστολή τους, εγκαλούν τον Στέφανο Κασσελάκη για «διχαστική ομιλία» στην ΚΕ, υποστηρίζουν ότι με ευθύνη του ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται «στον πολιτικό εκφυλισμό και τη διάλυση» και τον κατηγορούν ότι «δημιουργεί κλίμα διωγμού όσων διαφωνούν με τις χωρίς αρχές μεθοδεύσεις του».

Η κοινή επιστολή

Αναλυτικά η επιστολή των δύο στελεχών:

«ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

προς την Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

τον Αναπληρωτή Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Αγαπητοί σ Ράνια και σ. Γιώργο

Με ευθύνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη το κόμμα μας οδηγείται στον πολιτικό εκφυλισμό και τη διάλυση.

Με τη διχαστική ομιλία του στην ΚΕ – μνημείο πολιτικού αμοραλισμού, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς – κατήργησε ουσιαστικά τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, ακόμα και την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Με τις αμετροεπείς, προσβλητικές επιθέσεις του κατά ιδρυτικών στελεχών του κόμματος, δημιουργεί κλίμα διωγμού όσων διαφωνούν με τις χωρίς αρχές μεθοδεύσεις του.

Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε την παραμόρφωση της φυσιογνωμίας του κόμματος και το αρνητικό, για το κόμμα και τις λαϊκές ανάγκες, πολιτικό σχέδιο που φιλοτεχνεί η περί τον πρόεδρο ηγετική ομάδα,

Δηλώνουμε ότι:

– Υποβάλλουμε την παραίτησή μας από την ΚΕ

– Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας να απευθυνθούμε στη βάση του κόμματος και να παλέψουμε για τις απόψεις μας ως απλά μέλη.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τα μέλη της ΚΕ και του κόμματος καθώς και τον Πρόεδρο.

Κυρίτσης Γιώργος, μέλος ΚΕ, ιδρυτικό μέλος ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, μέλος ΚΕ, ιδρυτικό μέλος ΣΥΡΙΖΑ και μέλος Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Αθήνα 13 Νοεμβρίου 2023».