Σταθερή εξακολουθεί να παραμένει η ζήτηση για τις πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα.

Έρευνες δείχνουν ότι την αγορά ακινήτων επιλέγουν σταθερά και διαχρονικά οι επενδυτές καθώς η χώρα μας αποτελεί έναν από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με την Engel & Völkers Ελλάδος στην καρδιά της Αθήνας, το εμβληματικό ρετιρέ του One Athens πωλήθηκε για το ποσό των 5,6 εκατ. ευρώ.

Με θέα προς την Ακρόπολη και τον Σαρωνικό, το One Athens στο Κολωνάκι, είναι ένα από τα πλέον πολυτελή οικιστικά συγκροτήματα στο κέντρο της Αθήνας, με μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950.

Το ρετιρέ διαθέτει 4 υπνοδωμάτια και 6 μπάνια, και εκτείνεται σε 530 τ.μ.

Επίσης, περιλαμβάνει μια ιδιωτική βεράντα 190 τ.μ. με θέα την Ακρόπολη.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η ελληνική αγορά πολυτελών κατοικιών έχει αλλάξει ουσιαστικά μέσα στα τελευταία έτη.

Aναφορικά με τα ακίνητα υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις ερευνών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, βρίσκονται στο στόχαστρο Ελλήνων και ξένων επενδυτών αλλά και πολιτών έχοντας ανεβάσει σημαντικά τις τιμές στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς το απόθεμα κατοικιών εξαντλείται και η ζήτηση υπολείπεται σημαντικά της προσφοράς.

Οι προδιαγραφές των ακινήτων της κατηγορίας αυτής χαρακτηρίζονται τόσο από την περιοχή που βρίσκονται, τα τετραγωνικά τους, το έτος κατασκευής τους όσο και από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους (ενεργειακά αναβαθμισμένα με ενσωματωμένες όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα χαρακτηριστικά).

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ζήτηση πολυτελών κατοικιών ιδιαίτερα από ξένους επενδυτές έχει εκτοξευτεί, δημιουργώντας μεγάλες διαφορές στις τιμές πώλησης σε σχέση με μια τυπική θερινή κατοικία.