Οι κτηριακές εγκαταστάσεις αποτελούν την «εικόνα» της κάθε επιχείρησης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για την πρώτη εντύπωση που καλλιεργείται στους εργαζόμενους, τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους επισκέπτες, η επίβλεψη, η διαχείριση αλλά και συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εικόνα των επιχειρήσεων. Ποιες είναι όμως οι πιο κατάλληλες λύσεις για την κάθε επιχείρηση;

Εξατομικευμένες λύσεις βάσει συγκεκριμένων αναγκών

Κάθε εγκατάσταση έχει συγκεκριμένες ανάγκες που μπορεί να διαφέρουν από κτήριο σε κτήριο. Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι ο εντοπισμός των κτηριακών αναγκών της επιχείρησης και η ανεύρεση ευέλικτων, διάφανων και εξατομικευμένων λύσεων που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην παράταση της αξίας του ακινήτου και τη βελτιστοποίηση των εγκαταστάσεων. Εταιρείες όπως η UNISON, που εξειδικεύονται στο Facility Management, διαθέτουν έμπειρους επαγγελματίες και τεχνικούς συμβούλους που αναλαμβάνουν τόσο των εντοπισμό των αναγκών όσο και την παροχή ολοκληρωμένων και αποδοτικών λύσεων hard services, εστιάζοντας στην επίβλεψη, τη διαχείριση αλλά και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, οι τεχνικοί σύμβουλοι αξιοποιούν τα αποτελέσματα των μετρήσεων και μέσω της έμπειρης ομάδας καταρτισμένων μηχανολόγων, ηλεκτρολόγων, πολιτικών μηχανικών και ενεργειακών επιθεωρητών επιτυγχάνουν σημαντική βελτίωση στην αποδοτικότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων.

Τι είναι οι υπηρεσίες «Hard Services»;

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον όρο hard services, να πούμε ότι περιλαμβάνει υπηρεσίες που αφορούν στη συνολική διαχείριση των εγκαταστάσεων μίας επιχείρησης, από  την προληπτική και τη διορθωτική (τεχνική) συντήρηση του κτηρίου και τις εργασίες κατασκευής, ανακαίνισης ή ανακατασκευής μέχρι τις μελέτες διαρρύθμισης και αναδιαμόρφωσης επαγγελματικών χώρων, την ενεργειακή διαχείριση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τι αφορά η προληπτική συντήρηση εγκαταστάσεων και γιατί είναι σημαντική;

Η προληπτική συντήρηση αφορά στην τακτική προγραμματισμένη συντήρηση των εγκαταστάσεων, η οποία αποσκοπεί στη διατήρηση της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας τους καθώς και στον περιορισμό πιθανών μελλοντικών βλαβών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία συμβάλει σημαντικά στον περιορισμό και στην μείωση βλαβών του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Ενδεικτικά προληπτική συντήρηση πραγματοποιείται σε εξοπλισμό όπως UPS, πυρανίχνευση, πυρόσβεση, πυροσβεστήρες, ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος (ΗΖ), ανελκυστήρες, HVAC, υποσταθμούς – μετασχηματιστές, δίκτυο ύδρευσης, δίκτυο αποχέτευσης, CCTV, φωτισμός ασφαλείας και alarm systems.

Διορθωτική-επεμβατική συντήρηση εγκαταστάσεων

Η διορθωτική-επεμβατική συντήρηση (βλάβες) περιλαμβάνει την αντιμετώπιση και αποκατάσταση οποιασδήποτε μορφής διαπιστούμενης ή αναφερθείσας βλάβης ή δυσλειτουργίας και την επαναφορά σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας του παραπάνω εξοπλισμού. Η συγκεκριμένη υπηρεσία περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος εργασιών, όπως ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και οικοδομικές εργασίες, καθώς και εργασίες που αφορούν τον κλιματισμό και τις ανάγκες ειδικών εγκαταστάσεων.

Η διασφάλιση της αποδοτικότητας των κτηριακών εγκαταστάσεων αποτελεί βασικό πυλώνα στην επιτυχημένη λειτουργία της κάθε επιχείρησης συνολικά. Πρωταρχικός στόχος στην εύρυθμη λειτουργία ενός κτηρίου αποτελεί ο εντοπισμός των αναγκών και η υιοθέτηση πρακτικών που απαντούν αποτελεσματικά στις συγκεκριμένες ανάγκες. Για να επιτευχθεί, ωστόσο, αυτός ο στόχος, επιβάλλεται η επιλογή έμπειρων επαγγελματιών και τεχνικών συμβούλων από εταιρείες που εξειδικεύονται στην παροχή «hard services» υπηρεσιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η UNISON απαντά αποτελεσματικά στις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις που βελτιώνουν την αποδοτικότητα των κτηρίων του μέλλοντος.