Άμεση ήταν η αντίδραση του Παύλου Πολάκη, σε όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συνέντευξή στο Kontra.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής των τομεαρχών του κόμματος προανήγγειλε σύγκρουση στα όργανα της παράταξης, γράφοντας στο Facebook:

«Ευκλείδη με προκάλεσες πολύ, αλλά ΔΕΝ θα σου απαντήσω. Μην ανησυχείς και μην μπερδεύεσαι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα τα πούμε στα Όργανα!».

«Με τον Πολάκη δεν στέλνεις σήμα ενότητας»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη χθεσινή του συνέντευξη, η οποία ήταν η πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτόξευσε «καρφιά» για τη συμπεριφορά του σφακιανού βουλευτή και στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ Τσακαλώτος χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη ως «τον πιο επιθετικό όλα αυτά τα χρόνια»  λέγοντας ότι «όταν τον βάζεις συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα».

Στον απόηχο της δημοσκόπησης της GPO, που εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε, «ανησυχώ πάρα πολύ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις»  και πρόσθεσε πως «φάνηκε από τη δημοσκόπηση της GPO ότι οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν τον Στέφανο Κασσελάκη ως αριστερό».