Το τρίπτυχο «ενότητα – πρόταση – δράση» για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επαναλάβει ο πρόεδρος του κόμματος στη σημερινή (18/10) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να κάνει αποτίμηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, επαναλαμβάνοντας ότι «απέδωσε η ξεκάθαρη στήριξη του κόμματος στα προοδευτικά σχήματα στον δεύτερο γύρο, επιφέροντας το πρώτο ισχυρό ρήγμα στο σύστημα Μητσοτάκη».

Ταυτόχρονα, θα αναφερθεί στις επόμενες κινήσεις του κόμματος και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη μέχρι το συνέδριο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη ανανέωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος.

Η προσπάθεια θα είναι πολύπλευρη: Διαρκής αποδόμηση των κυβερνητικών πεπραγμένων, αλλά και θετικές προοδευτικές προτάσεις σε κάθε τομέα πολιτικής, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και τη συμμετοχή της κοινωνίας.

Ταμείο Ανάκαμψης

«Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση μπροστά στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Το θέμα αυτό ανέδειξε την Τρίτη τόσο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, όσο και οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος.

Η Κουμουνδούρου επαναλαμβάνει ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν «λιμνάζοντες πόρους ύψους 4,5 δις ευρώ, και προκλητική εύνοια ελάχιστων μεγάλων επιχειρήσεων, με εξοβελισμό των μικρομεσαίων».

Και προσθέτει πως «ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργούν οι απεντάξεις αντιπλημμυρικών έργων, τη στιγμή που ο αρμόδιος (;;;) υπουργός Β. Κικίλιας προβαίνει σε προληπτική και πρωτοφανή αποποίηση ευθυνών. Ως πότε θα κρύβεται η κυβέρνηση;».

«Κανένα επεισόδιο μεταξύ Πολάκη – Χαρίτση»

Διαψεύδουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τα δημοσιεύματα περί έντασης μεταξύ Πολάκη – Χαρίτση στη συνεδρίαση της ΕΠΕΚΕ του κόμματος, χαρακτηρίζοντάς τα «προϊόν επιστημονικής φαντασίας».

«Όχι μόνο δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο, αλλά όλοι όσοι ήταν πραγματικά παρόντες, μιλούν για τον άψογο συντονισμό του Παύλου Πολάκη και την υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση όλων των συμμετεχόντων και βεβαίως του Αλέξη Χαρίτση», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν και το θέμα της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται ομόφωνα στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει εις βάρος του ο βουλευτής της ΝΔ, Περικλής Μαντάς, σχετικά με όσα ανέφερε σε ανάρτηση εναντίον του ο κ. Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κατηγορήσει τον κ. Μαντά για κατοχή offshore εταιρείας στα νησιά Μάρσαλ.

«Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκει βηματισμό και τα στελέχη του ανταποκρίνονται με πλήρη επάρκεια στα καθήκοντά τους δεν αρέσει σε κάποιους», σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως σε αυτό το πλαίσιο, «πυκνώνουν οι επιθέσεις και η προσπάθεια αποδόμησης των στελεχών του. Χαρακτηριστική περίπτωση η είδηση περί μιας ακόμη άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη».

Και καταλήγουν: «Καθόλου περίεργο, αφού ως γνωστόν ο Παύλος Πολάκης, μέσω του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει αποκαλύψει πληθώρα γαλάζιων σκανδάλων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος».