Στα όσα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη για τον Νίκο Παππά φαίνεται να απαντά ο ίδιος μέσω ανθρώπων από το στενό περιβάλλον του. Ο κ. Σκουρλέτης που τάσσεται με την Ομπρέλα και ασκεί σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και στα στελέχη που τον στηρίζουν έστρεψε τα πυρά του σε όσους λένε να μη γίνει συνέδριο.

Σε αυτούς ενέπλεξε και τον Νίκο Παππά. «Απορώ με την ευκολία που κεντρικά πολιτικά στελέχη – αναφέρατε τον Νίκο Παππά – λένε «τι να κάνουμε; Ας μην κάνουμε συνέδριο». Θεωρούμε ότι με την ανάδειξη Κασσελάκη λύθηκαν τα προβλήματα; Δεν υπάρχουν τρέχοντα ζητήματα; Η πολιτική γραμματεία πρέπει να τοποθετηθεί σε θέματα πολιτικών κατευθύνσεων».

Διάψευση από Παππά

Πηγές από το περιβάλλον του Νίκου Παππά διαψεύδουν ότι εξέφρασε άποψη κατά της διεξαγωγής συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» και παραπέμπουν σε χθεσινή συνέντευξή του στη «Real News», όπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Μετά τις εκλογές αυτές (σ.σ.: τις αυτοδιοικητικές εκλογές) θα μπορούσε να ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος, όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για την εκλογή συνέδρων και να προχωρήσουμε».

Διαδικασίες της «Ομπρέλας»

Η «Ομπρέλα» είχε διεργασίες το Σαββατοκύριακο στις οποίες όπως σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης «κατατέθηκε η αγωνία για την προοπτική του τόπου. Αν έβαζα τίτλο θα ήταν «κραυγή αγωνίας για την ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά».

«Εκείνο που οι περισσότεροι συμφώνησαν ήταν ότι πρέπει να συγκλιθούν τα όργανα, πρέπει να γίνει το συνέδριο στην ώρα του και μέσα από ψύχραιμη θεώρηση προέκυψε το ερώτημα ποιο είναι το μέλλον αυτού του χώρου. Υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις για έναν μετασχηματισμό – λέγεται – του χώρου σε μια δημοκρατική παράταξη. Αυτό δεν ήταν κανενός εντολή και ούτε το συμφωνήσαμε πριν από έναν χρόνο» συμπλήρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης