Το ημερολόγιο έγραφε 16 Αυγούστου 1977, όταν ο Έλβις Πρίσλεϊ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών.

Ο βασιλιάς του rock n’ roll βρέθηκε, από τη μνηστή του Τζίντζερ Όλντεν, ξαπλωμένος και χωρίς τις αισθήσεις του στο πάτωμα του σπιτιού του, στο κτήμα Graceland.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, μόνο για να διαπιστωθεί ο θάνατός του από υπερβολική δόση χαπιών, η οποία του προκάλεσε καρδιακή αρρυθμία.

Ο θάνατός του προκάλεσε παγκόσμια θλίψη ενώ χιλιάδες θαυμαστές έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής αρχικά θάφτηκε δίπλα στη μητέρα του, στο νεκροταφείο Forest Hill στο Μέμφις. Ωστόσο, κάποια χρόνια αργότερα, τα λείψανά του μεταφέρθηκαν σε μια ιδιωτική τοποθεσία στο Graceland, καθώς κάποιοι είχαν προσπαθήσει να κλέψουν το φέρετρό του και να κρατήσουν το πτώμα του για λύτρα.

Η πρώην σύζυγός του, Πρισίλα, με αφορμή τα 46 χρόνια από τον θάνατό του, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στα social media.

Αν και οι δυο τους είχαν χωρίσει ήδη τέσσερα χρόνια πριν ο «βασιλιάς» πεθάνει, διατηρούσαν φιλικές σχέσεις και η ηθοποιός πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για εκείνον.

Ακόμα και σήμερα, συχνά κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή και δημόσιες δηλώσεις για τον τραγουδιστή, εκφράζοντας τα συναισθήματά της.

Στη δημοσίευση που έκανε στο Twitter με αφορμή την επέτειο του θανάτου του, τόνισε πως «η μνήμη του δεν ξεθωριάζει ποτέ» και πως «δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά άλλος Έλβις».

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Σήμερα είναι η 46η επέτειος του θανάτου του Έλβις. Η μνήμη του δεν ξεθωριάζει ποτέ. Ευχαριστούμε τα εκατομμύρια των θαυμαστών του για τη συνεχή αγάπη τους. Δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος Έλβις. Με αγάπη και ειρήνη, Πρισίλα».

Η ανάρτησή της

Ο γάμος και η ζήλια του Έλβις

Η Πρισίλα γνωρίστηκε με τον Έλβις Πρίσλεϊ στα 14 χρόνια της και τον παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας. Απέκτησε μαζί του τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ.

Παρόλο που δεν τον κατηγόρησε ποτέ ευθέως και είχαν ακόμα και μετά το διαζύγιό τους φιλικές σχέσεις, ο Πρίσλεϊ δεν της επέτρεπε να έχει φίλους, ούτε να μιλάει με τους δικούς του και μάλιστα την κρατούσε «κλεισμένη» στο σπίτι τους, όσο αυτός ζούσε την ξέφρενη ζωή του.

Σύμφωνα με την βιογραφία της Πρισίλα, ο βασιλιάς της ροκ ήθελε η σύζυγός του να είναι συνεχώς βαμμένη και φτιαγμένη, και όταν τύχαινε να την δει χωρίς μακιγιάζ έλεγε πως δεν θα την κοίταζε, μέχρι να βαφτεί.

Μετά το διαζύγιό του το 1972 από την Πρισίλα, ο Έλβις είχε αρκετές κατακτήσεις, με έναν «μύθο» να αναφέρει πως είχε βγει με 152 γυναίκες σε μία μέρα. Βέβαια, σύμφωνα με κάποια δεδομένα, οι κατακτήσεις του Έλβις Πρίσλεϊ δεν περιορίζονταν μόνο στην περίοδο που ήταν χωρισμένος, αλλά και κατά τη διάρκεια του γάμου του.