To παζλ συμπληρώνεται και για το μελλοντικό στίγμα της Opel με το νέο  Opel Experimental, που αποτυπώνει την φιλοσοφία της φίρμας για το αύριο με γραμμές άκρως μινιμαλιστικές. Όπως τονίζει η Opel το Experimental δίνει μια  σαφή εικόνα για το πού θέλει να πάει η Opel τα επόμενα χρόνια. Στο νέο μοντέλο δεσπόζουν τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, ενώ στο εσωτερικό του διάχυτη είναι η ευρυχωρία, τοφωτιζόμενο εσωτερικό με τα ελαφριά καθίσματα και το νέας γενιάς head-up display.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό crossover που θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στη φετινή έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο (5-10 Σεπτεμβρίου 2023), με στόχο να συστηθεί στο ευρύ κοινό του, που θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην βιώσιμη κινητικότητα.

Το ηλεκτρικό crossover βασίζεται σε μια υπερσύγχρονη πλατφόρμα BEV της Stellantis και φέρει επιπλέον ηλεκτρική τετρακίνηση. Το εντυπωσιακό κωνικό προφίλ και οι καθαρές σχεδιαστικές επιφάνειες ενισχύουν την εντυπωσιακή παρουσία του concept car της Opel.  Τα ελαστικά, είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο καουτσούκ.

Το Opel Experimental συνεχίζει τη μακρά και επιτυχημένη παράδοση των πρωτότυπων αυτοκινήτων της φίρμας,  μια παράδοση που ξεκίνησε το 1965, όταν η Opel παρουσίασε το θρυλικό Experimental