Στην αποτροπή ενός ενδεχόμενου οπαδικού επεισοδίου προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο χθες το βράδυ, περίπου στις 23:30, σε τρία οχήματα και δύο δίκυκλα που συνολικά επέβαιναν 16 άτομα στην περιοχή της Κρήνης, κοντά στο πρώην νοσοκομείο “Παναγία”. Πάνω τους βρέθηκαν πυρσοί, full face και ρόπαλα.

Πατέρας Αλκη Καμπανού: Φαίνεται ότι πρέπει να χυθεί κι άλλο αίμα για να ξεπλυθεί η ανοησία ορισμένων ανθρώπων

Ρωτούσαν «τι ομάδα είσαι;»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα άγνωστα άτομα που κινούνταν με τρία οχήματα και δύο δίκυκλα στην πόλη ρωτούσαν παρέες “τι ομάδα είσαι;”

Έγιναν 16 προσαγωγές, οι τρεις εκ των οποίων, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Για το θέμα μίλησε στο MEGA ο Χρήστος Συμεωνίδης, μέλος ΔΣ της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

«Χθες λίγο μετά τις 11 υπήρξε μία ενημέρωση από συνάδελφο για ύπαρξη ύποπτων αυτοκινήτων και δίκυκλων για πρόκληση οπαδικού επεισοδίου. Ταυτόχρονα ήρθε ανώνυμη καταγγελία για άτομα που περνούν από το σημείο αυτό και ρωτούν “τι ομάδα είσαι”», είπε.

«Άμεσα ανταποκριθήκαμε στο περιστατικό, πλήθος δυνάμεων μετέβησαν στο σημείο. Εντοπίσαμε 3 οχήματα και 2 δίκυκλα από την παρέα και ελέγχθηκαν εξονυχιστικά. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στο δεύτερο όροφο στην οπαδική βία. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση χωρίς καμία εντολή, είμαστε πιο μικρή πόλη εμείς σε σχέση με την Αθήνα. Ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος», συμπλήρωσε ο κ. Συμεωνίδης.