Πόσο ισχυρή μπορεί να είναι μια λιμουζίνα; Και όταν η ηλεκτροκίνηση θέτει τις δικές τις «επιταγές» κάτω από το καπό; Η Mercedes έχει την απάντηση στην δυναμικά ανερχόμενη κατηγορία των σπορ ηλεκτρικών – για τους καχύποπτους που πίστευαν ότι τα ηλεκτρικά θα στραγγαλίσουν τις επιδόσεις – με τη νέα Mercedes-Maybach EQS 680 SUV, που αλλάζει το τοπίο, προσφέροντας βελούδινα γκάζια! Στην πράξη το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes-Maybach έχει να προβάλλει τις πιο δυναμικές επιδόσεις, με ένα καινοτόμο τεχνολογικό πακέτο που κάνει όλα τα χατίρια των ιδιοκτητών ( αυτοί που θα μπορούν να την αποκτήσουν!).

Η νέα  EQS 680 SUV είναι μεγαλοπρεπής και στις διαστάσεις, με το αμάξωμα της να αγγίζει τα 5,1 μέτρα και το τεράστιο μεταξόνιο των 3,2 μέτρων που υπόσχεται άνεση για …πασάδες. Η «παρέλαση» συστημάτων ενημέρωσης ποντάρουν στη νέα στάνταρ οθόνη Hyperscreen με όλες τις εφαρμογές και τις λειτουργίες να προβάλλονται σε  δύο οθόνες 11,6 ιντσών.

Σαφώς το ρεσιτάλ επίδειξης συνεχίζεται από το γερμανικό μοντέλο μιας και ο οδηγός μέσα από ένα μπουτόν θα μπορεί ακόμη και να ρυθμίσει την απόσταση   από το έδαφος έως και 35 χιλιοστα ενώ η ενεργητική του ασφάλεια θωρακίζεται και από το   σύστημα τετραδιεύθυνσης – στην περίπτωση αυτή ο πίσω άξονας μπορεί να στρίψει μέχρι και 4,5 μοίρες. Η κίνηση του μοντέλου βασίζεται σε δύο ισχυρά ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής ισχύος 658 ίππων. Σε επιδόσεις, μπορεί να καλύψει τα 0-100 χλμ./ώρα  σε 4,4 δευτερόλεπτα, ενώ η  μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα. Η αυτονομία ξεπερνά μετά από ένα πλήρες φουλάρισμα με ρεύμα τα 600 χιλιόμετρα. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά με την τιμή να μην έχει καθοριστεί ακόμη.