Σε συνέντευξη του, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε έναν απολογισμό για τις πυρκαγιές του Ιουλίου. «Ο Ιούλιος ολοκληρώθηκε με 1.470 πυρκαγιές, από τις οποίες οι δέκα ήταν μεγάλες και τις αντιμετωπίσαμε με πολύ μεγάλη δυσκολία και πολύ μεγάλη προσπάθεια», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ακόμη, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει από τα κλιμάκια της Γραμματείας Αρωγής του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν. «Δεν πρόκειται να ωραιοποιήσω καμία κατάσταση», σημείωσε και προσέθεσε: «Οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με όλους τους άλλους, Αστυνομία, Λιμενικό, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους εθελοντές, τους δημότες, τους πολίτες παλεύουν καθημερινά σε αυτές τις μάχες».

«Πάνω από 60 πυρκαγιές την ημέρα»
«Αξίζει να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε σε μια προσπάθεια η οποία πολλές φορές είναι πάνω από τις δυνάμεις τους. Το λέω αυτό γιατί είδαμε ότι οι συνθήκες αυτές του ακραίου καύσωνα, δηλαδή η κλιματική κρίση που είναι εδώ μαζί -δυστυχώς με το ανθρώπινο χέρι είτε εμπρησμών είτε αμέλειας εγκληματικής- έχουν οδηγήσει σε τεράστια πίεση αυτόν τον μήνα με πολλαπλές εστίες καθημερινά.
Πάνω από 60 πυρκαγιές την ημέρα και πολλές από αυτές τις μέρες, ειδικά αυτές στις οποίες είχαμε 44, 45, 46 βαθμούς καύσωνα μαζί με μποφόρ, δοκίμασαν τις αντοχές μας. Κάθε χρόνο είμαστε μία από τις μεσογειακές χώρες που δοκιμαζόμαστε από φωτιές από πυρκαγιές», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Σχετικά με τον τουρισμό
Αναφορικά με τον τουρισμό, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε: «Τα νούμερα ήταν πάρα πολύ καλά και θα εξακολουθήσουν να είναι καλά. Για τις περιοχές στις οποίες αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις τα προηγούμενα χρόνια, τη Βόρεια Εύβοια, τη Σάμο, με τα προγράμματα που κάναμε, των ψηφιακών πάσων και τις δυνατότητες να υποστηρίξουμε τις περιοχές αυτές, η Σάμος φέτος είχε πάνω από 30% αύξηση σε σχέση με το 2019 και στην Εύβοια, επίσης, υπήρχε μεγάλη αύξηση. Άρα το κράτος είναι εδώ και το κράτος υποστηρίζει»

- Μουντιάλ 2026: Η Ισπανία κυριαρχεί στην κατοχή μπάλας, η Αγγλία… πλήρωσε την επιλογή της στον ημιτελικό
- Πάνω από 6.900 μετανάστες μετεγκαταστάθηκαν εθελοντικά από χώρες της ΕΕ – Ανάμεσά τους και η Ελλάδα
- Ισπανία: Φλέγεται ακόμα η Σαραγόσα, στάχτη πάνω από 120.000 στρέμματα – Σηκώθηκαν από 30 εναέρια μέσα




