Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου στις 2:15 τα ξημερώματα, ένα περιπολικό εντόπισε ένα όχημα να κινείται ανάποδα στην οδό Πιπίνου. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος να σταματήσει για έλεγχο, αυτός όμως δεν υπάκουσε και ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, στην οποία συμμετείχαν και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας που ήρθαν για ενίσχυση. Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, στη συμβολή των οδών Λέσβου και Πόρου στην Κυψέλη, ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει μια μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ, που συμμετείχε στην καταδίωξη.

Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Ο αστυνομικός που οδηγούσε την μηχανή κατάφερε με ελιγμό που έκανε να αποφύγει το όχημα, αλλά η μηχανή ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο ίδιος και ο συνάδελφός του που ήταν μαζί του. Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Στη συνέχεια το ύποπτο όχημα εντοπίστηκε παρκαρισμένο στην συμβολή των οδών Σικύνου και Ορίωνος, όπου μετά από αναζητήσεις αστυνομικοί εντόπισαν τον οδηγό του και τον συνέλαβαν ύστερα από πεζή καταδίωξη. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για ένα 45χρονο αλλοδαπό από τη Γεωργία.