Συνεχίζεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή με τις παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών και στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό ότι βιάζεται να υλοποιήσει το αντιλαϊκό του πρόγραμμα.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε πως η κυβέρνηση θα βρει απέναντι της όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το κίνημα και πως το ΚΚΕ πιο δυνατό, μπαίνει μπροστά απέναντι σε αυτή την επίθεση.

Ακόμα, εξαπέλυσε «μομφές» κατά του πρωθυπουργού και αναφερόμενος στην ομιλία που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων δήλωσε «είχε λίγο από όλα και λίγο από Κένεντι και Μπάιντεν».

«Θα έλεγε κανείς πως δεν κρατιόσαστε. Έρχεστε και εσείς με φόρα για να υλοποιήσετε το αντιλαϊκό σας πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως στην ομιλία του την Πέμπτη, «παρουσιάστηκε περίπου σαν ένας νέος εθνάρχης».

«Κρατηθείτε λίγο κ. Μητσοτάκη. Δεν χρειάζεται τόση έπαρση», είπε ακόμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακόμα άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις προσδοκίες που καλλιεργεί που μάλλον δεν ισχύουν και η εικόνα δεν είναι «καθόλου όπως θέλετε να τα παρουσιάζετε», κάτι που φαίνεται από τα «μηνύματα» από το εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαμήνυσε πως ο λαός και εργαζόμενοι θα είναι απέναντι σε αυτή τη νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ξέρετε που έχουν βρεθεί κυβερνήσεις που μετά από τέσσερα χρόνια πήραν πάνω από 40%.

Απέναντί σας θα μας βρείτε όλους. Πιο μαζικά, πιο μαχητικά. Με πιο δυνατό το ΚΚΕ να μπαίνει μπροστά

Μάλιστα υπενθύμισε κάποιες από τις μεγάλες μαζικές πορείες του εργατικού κινήματος και των φοιτητών την προηγούμενη τετραετία διακυβέρνησης της ΝΔ.

«Θυμάστε τι έγινε την περασμένη τετραετία. Τι στραπάτσο πάθατε και με την πανεπιστημιακή αστυνομία», είπε χαρακτηριστικά.

Εμείς θα είμαστε εδώ για να σας κάνουμε πιο δύσκολο να προσχωρήσετε αυτό το αντιλαϊκό πρόγραμμα

Ακόμα ο γ.γ. σημείωσε πως το ΚΚΕ δεν θα κάνει στη ΝΔ την κριτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ. «Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας, και εδώ μέσα, κυρίως όμως έξω στο πλάι των εργαζομένων», είπε χαρακτηριστικά.

«Σας καταλογίζουμε ότι τρέχετε να υλοποιήσετε το πρόγραμμα. Εμείς θα είμαστε εδώ για να σας κάνουμε πιο δύσκολο να προσχωρήσετε αυτό το αντιλαϊκό πρόγραμμα, να πιάσετε τους στόχους του κεφαλαίου», υπογράμμισε.

Το απρόοπτο με τη μέση που ανησύχησε τη Βουλή

Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση και η Ολομέλεια να διακόψει για λίγα λεπτά.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ επέστρεψε δριμύτερος και καταχειροκροτούμενος κι έχοντας διάθεση για χιούμορ.

«Η διάγνωση βγήκε, έχουμε και αρκετούς γιατρούς εδώ μέσα. Ήταν ένας σπασμός στη μέση και εντάξει θα δούμε το παρακολουθούμε. Η συμβουλή για να χάσω κιλά δεν γίνεται σ’ αυτό το πεντάλεπτο», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τέλος λίγο πριν κατέβει από το βήμα της Βουλής αστειεύτηκε και πάλι για την περιπέτεια με τη μέση του λέγοντας πως:

«Το χειροκρότημα ήταν για το πέσιμο και όχι για την ομιλία, ούτε για μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό».