Την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος ανοίγοντας τον δρόμο για την εκλογή νέου αρχηγού, με διαδικασίες εξπρές και σύμφωνα με τα όσα ορίζει το καταστατικό του κόμματος έκανε γνωστή σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη έκτακτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος που συγκάλεσε το πρωί της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε την απόφασή του.

Ο κ. Τσίπρας με την άφιξή του στην Κουμουνδούρου, στο χώρο που είχαν συγκεντρωθεί ήδη τα στελέχη του Εκτελεστικού Γραφείου, τους απευθύνθηκε λέγοντας πως η απόφαση του «είναι οριστική και αδιαπραγμάτευτη», καθώς τους γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου να μην διαρρεύσουν κάτι μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις που θα έκανε ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Ζάππειο όπου και ανακοίνωσε την απόφαση του τονίζοντας  χαρακτηριστικά πως  «αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές».

Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Βαγγέλης Καλπαδάκης και Νίκος Φαραντούρης, ήταν τα πέντε στελέχη που τον συνόδευσαν στο Ζάππειο.