Το ολοκαίνουργιο EV9 της Kia, που παρουσιάστηκε προσφάτως και εντάσσεται στην οικογένεια των ηλεκτρικών της κορεάτικης φίρμας προτάσσει και την άνεση του στο σαλόνι,  όντας η πρώτη ηλεκτρική ναυαρχίδα της εταιρείας. Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε αγοραστές που θέλουν χώρους, προσφέροντας το νέo EV9  τρεις σειρές καθισμάτων. Πατάει στη νέα πλατφόρμα που είναι χτισμένη για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, την Electric Global Modular Platform (E-GMP) προσφέροντας μεγάλο μεταξόνιο με πολυάριθμες καινοτομίες που κάνουν τα ταξίδια πιο άνετα και πιο βολικά, όπως για παράδειγμα ψηφιακούς πλευρικούς καθρέπτες, κρυφές χειρολαβές, καθίσματα χαλάρωσης και οθόνη Triple-Panorama-Display. Πρακτικό και στον χώρο των αποσκευών αφού προσφέρει 728 λίτρα.

Εντυπωσιακό και το ταμπλό του που αποτελείται όπως αναφέρει η Kia από ένα σύμπλεγμα που φέρει μια οθόνη 12,3 ιντσών μπροστά από τον οδηγό, μια AVNT οθόνη 12,3 ιντσών και μία ενδιάμεση περιοχή 5,1 ιντσών για το σύστημα κλιματισμού κ.α.  Στάνταρ και η  πολυσύνδεση Bluetooth, η οποία επιτρέπει στους επιβάτες να συνδέουν δύο κινητές συσκευές ταυτόχρονα, ενώ η λειτουργία Android Auto και Apple CarPlay είναι επίσης στάνταρ.

239 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ

Σύμφωνα με το εργοστάσιο το νέο EV9 προσφέρει αυτονομία που φτάνει τα 541 χιλιόμετρα συμπληρώνεται από την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση που μπορεί να προσθέσει έως και 239 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 15 λεπτά. Το EV9 δεν μένει μόνο στην αυτονομία της μπαταρίας του.

Είναι από τα ελάχιστα ηλεκτρικά που διαθέτει σύστημα αμφίδρομης φόρτισης, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοχοί του μπορούν όχι μόνο να φορτίζουν το EV τους χρησιμοποιώντας ένα wallbox ή δημόσιο σημείο φόρτισης, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία του για να τροφοδοτούν ηλεκτρονικές συσκευές – ή ακόμη και το σπίτι τους μελλοντικά. Το Kia EV9 θα είναι διαθέσιμο είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση σε δύο εκδόσεις με την μπαταρία 99,8.

Η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς προσφέρει αυτονομία που φτάνει τα 541 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP ενώ η τετρακίνητη διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες 141 kW και με αυτονομία έως και 497 χιλιόμετρα. Στο δια ταύτα, η Kia «τρέχει» την ηλεκτροκίνηση σε επίπεδα που θα φέρουν ρίγη συγκίνησης στους μελλοντικούς αγοραστές με αυτονομίες που ξεφεύγουν από τα «ψυχολογικό όριο» των 500 χλμ…