Βλέποντας και ακούγοντας κανείς την 31χρονη, Emily Victoria να μιλάει για τη ζωή της σήμερα, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως για 15 χρόνια μαρτύρησε στα χέρια του ίδιου του πατέρα της, καθώς από την ηλικία των 2 ετών άρχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά.

Ο εφιάλτης για την Emily τελείωσε όταν βρήκε τη δύναμη να φύγει από το σπίτι στα 17 της χρόνια.

Τώρα η 31χρονη επιχειρηματίας από την Αγγλία νιώθει έτοιμη να μοιραστεί τις φρικτές στιγμές που βίωσε στα χέρια του πατέρα της στο νέο ντοκιμαντέρ «A Pedophile in My Family: Surviving Dad» που ξεκίνησε να προβάλλεται στο κρατικό κανάλι Channel 4.

Η Emily είναι πλέον και μητέρα ενός κοριτσιού και αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν η δική της μητέρα να μην αντιλαμβανόταν τι συνέβαινε στο ίδιο της το παιδί, μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, η Emily παραδέχεται πως λυπάται τη μητέρα της, αλλά την ίδια στιγμή νιώθει θυμό απέναντί της που δεν μπορούσε να δει στα μάτια της, τι περνούσε στα χέρια του πατέρα της.

«Φανταστείτε ο πατέρας σας να θέλει να είναι μαζί σας, παρά με τη μητέρα σας. Μπορείτε να φανταστείτε πώς είναι αυτό;» αναρωτιέται η ίδια.

Η Emily έχει δύο αδέρφια και θυμάται πως ανέκαθεν η οικογένειά της έμοιαζε σαν όλες τις άλλες.

Όταν έκλεισε τα οχτώ, ο μπαμπάς της παράτησε τη δουλειά του στο κτηματομεσιτικό γραφείο για να γίνει ανάδοχος γονέας στο σπίτι, ενώ η μητέρα της εργαζόταν πολλές ώρες.

«Ήταν πολύ καλός στο να κρύβεται»

Μιλώντας για τον πατέρα της, εξήγησε πως ήταν αρκετά δημοφιλής και πολύ καλός στο να κρύβει τις σκοτεινές πράξεις του. Θυμάται πως έλειπε συχνά από το σχολείο καθώς της το απαγόρευε.

Βλέποντας ένα βίντεο από μία σχολική γιορτή της Α’ Γυμνασίου, η Emily είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η χρονιά που ένιωσα ότι πέθανα».

Καθώς η κακοποίησή της συνεχιζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της εφηβείας της, ένιωσε αναγκσμένη να κρύψει το πώς ένιωθε πραγματικά. Έγινε ο τρόπος της για επιβίωση.

«Έπρεπε να είμαι χαρούμενη και χαμογελαστή μαζί του σε αυτές τις φρικτές στιγμές για να τον κάνω να νιώθει εντάξει», παραδέχτηκε.

«Το μόνο πράγμα που μπορούσα να κάνω με τον εαυτό μου ήταν να διακριθώ στο σχολείο και στην κολύμβηση. Ήμουν πάντα η καλύτερη και πάντα κέρδιζα τα πάντα» θυμάται.

Καθώς μεγάλωνε, ο πατέρας της άρχισε να παίρνει τον έλεγχο σε όλο και περισσότερους τομείς της ζωής της, καθώς δεν της επέτρεπε να βλέπει τους φίλους της ή να περνάει χρόνο με παιδιά της ηλικίας της.

Την έκανε να νιώθει άσχημα που τον άφηνε να έχει τόσο έλεγχο στη ζωή της. Η ίδια έβλεπε τους φίλους της μόνο όταν ήταν και εκείνος απασχολημένος.

«Κάτι έσπασε μέσα μου και άλλαξε»

Η Emily νόμιζε ότι ήταν το μοναδικό θύμα του πατέρα της, μέχρι που είδε ένα από τα ανάδοχα παιδιά να τον παρηγορεί με τον ίδιο τρόπο που εκείνη ένιωθε ότι έπρεπε να κάνει.

«Δεν σκεφτόμουν να πω τίποτα σε κανέναν μέχρι τα 17 μου περίπου.  Άρχισα να υποψιάζομαι ότι έκανε κακό και σε άλλα παιδιά» αναφέρει.

«Κάτι έσπασε μέσα μου και άλλαξε» λέει χαρακτηριστικά.

Λίγες εβδομάδες μετά, τον Νοέμβριο του 2009, η Emily κατήγγειλε τον πατέρα της.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, βρέθηκε ξανά με τους αστυνομικούς Tony O’Connell και Helen Deakin, οι οποίοι είχαν εμπλακεί για πρώτη φορά στην υπόθεση.

Μερικά από τα λόγια του πατέρα της Emily ήταν: «Ήμουν ευτυχισμένος στην αρχή του γάμου μου, δεν ξέρω γιατί συνέβη».