Στην «εισβολή» του ChatGPT στις ζωές μας αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο CEO της εταιρείας POBUCA, Ισίδωρος Σιδερίδης, επισημαίνοντας πως φέρνει κοσμοϊστορικές αλλαγές στον πλανήτη.

Μιλώντας στο περίπτερο του ΟΤ, στο περιθώριο της έκθεσης Beyond 2023, ο κ. Σιδερίδης τόνισε πως η POBUCA είναι μια εταιρεία που απασχολεί περίπου 100 εργαζομένους και ασχολείται με τη διαχείριση του customer service, προσωποποιημένες διαχείριση πελατών και κάρτες πιστότητας, σημειώνοντας πως η τεχνολογία που χρησιμοποιείται προσφέρει νέες δυνατότητες.

«Εχουμε ως έδρα την Αγγλία, ωστόσο το 90% των εργαζομένων μας είναι στην Ελλάδα. «Με βάση τις δυνατότητές μας, όταν έχουμε ένα πρόβλημα, τα συστήματα που χρησιμοποιούμε είναι υπεύθυνα να εξασφαλίσουν τη λύση. Επίσης δεν κάνουμε μόνο marketing axions, αλλά προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία».

Ο ΟΤ live στην έκθεση Beyond 2023 – Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις

Επανάσταση

Ερωτηθείς για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στη νέα εποχή, ο CEO της POBUCA επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ γίνεται επανάσταση. «Παλαιότερα θα σας έλεγα πως το σημαντικότερο σημείο της ανθρωπότητας ήταν ο Νεύτωνας ή ο Δαρβίνος, τώρα λέω είναι το 2023 και αυτό που ξέρουμε όλοι ως ChatGPT»

«Εχει φέρει κοσμοϊστορικές αλλαγές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το πράγμα έχει αλληλεπιδράσεις με οτιδήποτε έχει σχέση με τη ζωή μας. Περνάει όλες τις εκπαιδευτικές εξετάσεις. Είναι πολύ προσβάσιμο. Και εδώ τίθεται το ερώτημα, εμείς θα αφήσουμε ίδιες τις γραπτές εξετάσεις;», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να σκεφτόμαστε με λίγο διαφορετικό τρόπο. Να έχουμε λιγότερο γνώση και λιγότερη φιλοσοφία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο άμεσο μέλλον θα δημιουργηθούν νέες ιδέες και εφαρμογές ειδικά για το ChatGPT. «Η τεχνητή νοημοσύνη θα φτιάξει τεράστιο πλούτο, σε 10 -15 χρόνια και εμείς θα πρέπει να το μοιράσουμε ακριβοδίκαια. Άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να σκεφτούμε μείωση ωραρίων και το universal income, ένα παγκόσμιο εισόδημα. Από τη στιγμή που γεννήθηκες δηλαδή να έχεις ένα μισθό».