Σε ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατος του 52χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, που ξυλοκοπήθηκε από τα δύο αδέλφια με καταγωγή από την Αρμενία.

Κατά τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι το θύμα υπέστη «ισχαιμία του μυοκαρδίου».

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο αδέλφια οδηγήθηκαν χθες στο εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Δεν είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν λέει ο δικηγόρος τους

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορός τους, τα δύο αδέρφια δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 52χρονο. Ισχυρίζονται ότι όλα ξεκίνησαν όταν κλότσησαν ένα πλαστικό πιατάκι με υπολείμματα φαγητού που είχε τοποθετήσει το θύμα και άρχισαν να εκτοξεύονται βρισιές και από τις δύο πλευρές.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο συνήγορος των δύο αδελφών, Πάρης Σπυράτος, είπε «Έγινε ένα επεισόδιο που διήρκησε ένα έως τρία λεπτά. Υπήρξε μία λεκτική προστριβή, μια αντιπαράθεση που προέκυψε όταν ο άτυχος θανών άφησε κάποια αποφάγια στο πεζοδρόμιο για αδέσποτα ζώα. Έγινε μια λεκτική παρατήρηση από τους εντολείς μου, ακολούθησε μια λεκτική προστριβή, «άναψαν τα πνεύματα» όπως λέμε και διεκόπη η προστριβή. Ο θανών όμως επανήλθε και εκεί έγινε μια συμπλοκή, η οποία δεν αφορούσε όμως έναν, όπως εμφανίζεται, έναν άγριο ξυλοδαρμό. Το περιστατικό τελείωσε. Ο θανών ήταν όρθιος κατά τον χρόνο που έφυγαν οι εντολείς μου και μιλούσε στο τηλέφωνο. Δε φαινόταν και ούτε οι μάρτυρες του περιστατικού λένε πως είδαν έναν άνθρωπο, ο οποίος να βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση, που προκύπτει από έναν άγριο ξυλοδαρμό», τόνισε ο κ. Σπυράτος.

«Δέκα λεπτά αργότερα ειδοποίησε προφανώς κάποιο ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ο άνθρωπος αυτός κατέληξε», δήλωσε ο συνήγορος των δύο αντρών, τονίζοντας πως αυτήν την ώρα διενεργείται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης η νεκροψία νεκροτομή. «Έχουμε ορίσει και εμείς τεχνικό σύμβουλο στη διαδικασία για να δούμε τα κρίσιμα συμπεράσματα, στα οποία θα μπορεί να μας οδηγήσει η διαδικασία και να μπορέσουμε να διερευνήσουμε την υπόθεση» επισήμανε ο δικηγόρος.