Συμβαίνει ακόμη και στις μέρες μας μια ισχυρή ομάδα να παίρνει ποιοτικά λεπτά από έναν ποδοσφαιριστή που διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα μιας πλούσιας, μιας μεστής καριέρας. Ακόμη ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο, διαπιστώνουμε πόσο κομβικός είναι ο ρόλος του Μόντριτς στη Ρεάλ.

Ο Ολυμπιακός αρέσκεται να ποντάρει σε παίκτες που προσφέρουν …απόσταγμα εμπειρίας. Ενας από αυτούς είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος άσος οδεύει προς το 39 έτος της ηλικίας του, τον Σεπτέμβριο έχει γενέθλια, αλλά βάλθηκε τις τελευταίες εβδομάδες να δείξει πως έχει ακόμη δυνάμεις και μπορεί κάποιες στιγμές να κάνει τη διαφορά.

Προσοχή: όχι πως είναι όπως τα πρώτα του χρόνια στην Ελλάδα- αλίμονο αν κάποιος μπορεί να ξεγελάσει το ρολόι του χρόνου. Ωστόσο, μπαίνοντας από την αρχή και έχοντας τη γνώση να καμουφλάρει κάποιες αδυναμίες ή την αντίληψη να κάνει διαχείριση των δυνάμεών του, είδαμε πόσο βοήθησε τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο, ένας Ματιέ από τα παλιά.

Το δε γκολ που σημείωσε, με κεφαλιά υπέροχη ενώ του ερχόταν τη μπάλα από τη σέντρα του Μπακαμπού, δεν το βλέπεις συχνά. Να είναι η παρουσία του …παλιόφιλου και συμπατριώτη του, Ανιγκό, αυτή που δίνει ανάσα και έξτρα κίνητρο στον Βαλμπουενά; Ποιος ξέρει.

Ο τελευταίος χορός

Η συγκεκριμένη παράμετρος ασφαλώς και δεν πρέπει να αγνοηθεί. Και από εκεί που ο βραχύσωμος μεσοκυνηγός δεν αγωνιζόταν πολύ τούτη τη σεζόν, αναλαμβάνει τη μπαγκέτα, δίνοντας τον ρυθμό στην ομάδα. Φυσικά, δεν πρόκειται να τον δούμε να μένει στο χορτάρι 90λεπτα ούτε να παίζει το ένα ματς «καπάκι στο άλλο».

Μπορεί πάλι να έχουμε μπροστά μας εικόνες από έναν «τελευταίο χορό». Δεκτά όλα και αξιοπρόσεκτα. Αξίζει να τον απολαύσουμε γιατί πάντα έχει κάτι ο Ματιέ να μας εκπλήξει.

Σύμφωνα δε με όσα προκύπτουν, ενδέχεται στο ντέρμπι με την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής στο Γ. Καραϊσκάκης να είναι ξανά στη γραμμή της εκκίνησης και την αρχική ενδεκάδα. Είπαμε.

Η εμπειρία μετρά. Το σήμερα έχει τη μεγίστη σημασία του αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό που θέλει να καλύψει το έδαφος και να τα δώσει όλα στην τελική ευθεία. Θα τα καταφέρει;