Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Για πρώτη φορά μίλησε για την οικογένεια του, τις προσωπικές δυσκολίες, την περιπέτεια υγείας του και τη ζωή εκτός υπουργείου.

«Συμπλήρωσα οκτώ χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών, δεν υπάρχει άλλος Ευρωπαίος με τόσα χρόνια, ο μέσος όρος είναι ένα έτος κι ένας μήνας. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο υπουργείο με μία ηλεκτρική καρέκλα. Το κριτήριο για να ψηφιστώ ο καλύτερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης ήταν ότι από κοινού, κοινωνία και πολιτεία, ανταπεξήλθαμε σε πρωτόγνωρες κρίσεις. Μία άσχημη περίοδος ήταν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, πολλές φορές κοιμηθήκαμε στο υπουργείο. Ήταν σκληρό, ψυχοφθόρο και  δύσκολο για μένα και την οικογένεια μου, όταν ακούγαμε ακραία συνθήματα που αφορούσαν εμάς άλλα και τις οικογένειες μας», είπε αρχικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Η εξομολόγηση για την περιπέτεια υγείας

Για την περιπέτεια με την υγεία του αλλά και για τα παιδικά του χρόνια αποκάλυψε πως, «είχα μία περιπέτεια υγείας πέρσι, έκανα Πρωτοχρονιά στο νοσοκομείο γιατί έκανα αφαίρεση χολής, ήμουν σε περιοδεία και αγνόησα τον έντονο πόνο που ένιωθα. Κατάγομαι από τη Λαμία άλλα μέναμε στην Αθήνα, πήγα σε δημόσιο σχολείο στην Κυψέλη, περπατούσα 1,5 χιλιόμετρο καθημερινά από το Γαλάτσι στην Κυψέλη. Έκανα χουνέρια στους γονείς μου όταν απελευθερωμένος πλέον έφυγα για σπουδές στο εξωτερικό, εκεί έβγαινα έξω πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι στην Ελλάδα. Υποστηρίζω ότι και η κόρη μου πρέπει να κάνει «αλητείες», πρέπει να γίνονται στην κατάλληλη ηλικία, ώστε να κάνουμε λιγότερα λάθη όσο μεγαλώνουμε. Όσο μεγαλώνω γίνομαι όλο και πιο εύκολος καθηγητής, όταν ήμουν νεότερος και είχα μικρή ηλιακή απόσταση από τους φοιτητές ήμουν πιο αυστηρός».

Η γνωριμία με τη σύζυγό του

Μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τη σύζυγό του.

«Γνώρισα τη σύζυγο μου, Άρτεμις, τρία χρόνια πριν παντρευτούμε, βρεθήκαμε σε μία κοινωνική εκδήλωση, αναζητούσε δουλειά και της είπα να το συζητήσουμε. Δεν έφτασα σε σημείο να συστήσω τη γυναίκα μου σε κάποια δουλειά, άλλα αυτό ήταν το επιχείρημα για την γνωρίσω. Η σύζυγός μου έχει κάνει πολλά βήματα πίσω από τη δική της καριέρα, κάποιος έπρεπε να είναι στο σπίτι με την κόρη μας, που είναι πλέον στην Α’ Λυκείου. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια επιστρέφω αργά και έχω λίγες στιγμές με την κόρη μου, μία από τις στιγμές μας είναι ότι θα πάμε μαζί στο γήπεδο και της αρέσει πολύ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Χωρίς τη γυναίκα μου εγώ δεν μπορώ να κάνω εκλογές, μπορεί να συντονίσει από ένα φυλλάδιο μέχρι μία εκδήλωση, είναι ο πολυτιμότερος συνεργάτης μου. Είμαι μπαμπάς τρελαμένος και ερωτευμένος. Η κόρη μου, Βάσια, με τεστάρισε την προηγουμένη εβδομάδα, όταν ήταν σε εκδρομή κι έκλεισε το τηλέφωνο, επειδή «είχε έφοδο» από αγόρια στο δωμάτιο. Το πρώτο τεστ το πέρασα σε σχέση με τα αγόρια και την κόρη μου, εκτιμώ ότι σχετικά ψύχραιμα θα αντιμετωπίσω και το σοκ, όταν μου συστήσει τον σύντροφο της».

Έχει «αδυναμίες» ο υπουργός Οικονομικών;

Για τους αγαπημένους του καλλιτέχνες και το κομμάτι της διασκέδασης τοποθετήθηκε ο κ. Σταϊκούρας.

«Έχω αδυναμίες και προσωπική σχέση με τραγουδιστές, θα ήθελα να τους βλέπω συχνότερα, άλλα προσέχω το πως αντιλαμβάνεται η κοινωνία τον υπουργό Οικονομικών. Εκτιμώ πολύ τον Ρέμο, τη Θεοδωρίδου, τον Βέρτη και τον Αργυρό, οι μητέρες μας κατάγονται από το ίδιο χωριό, την Άμπλιανη. Οι τραγουδιστές με καλούν με καλοσύνη να διασκεδάσουμε, λέγοντας ότι είμαι κι εγώ άνθρωπος, άλλα υποσχέθηκα ότι θα τους απολαύσω μετά τις εκλογές», παραδέχθηκε με χιούμορ.

«Κάθε οικογένεια μπορεί να περνάει το δικό της Γολγοθά, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που αγνοούμε και να ασκούμε εύκολη κριτική από την εξέδρα. Κι εμείς ως οικογένεια μέσα στην πορεία των δεκαετιών είχαμε δυσκολίες που μας ταρακούνησαν και έπρεπε κάποιος να είναι πιο ψύχραιμος από τους άλλους. Στην πολιτική έχασα τα ακραία μου συναισθήματα, της χαράς και της λύπης, ούτε χαίρομαι για την επιτυχία, άλλα και στη λύπη είμαι ψύχραιμος, γιατί όλα αλλάζουν», συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Οι «τρελές» απαιτήσεις ψηφοφόρων

«Από τις πιο περίεργες απαιτήσεις ψηφοφόρων ήταν, το ζευγάρωμα κυνηγετικών σκυλιών και η γιαγιά επιτυχόντα στις εξετάσεις που ζήτησε τραπέζι στα μπουζούκια», αποκάλυψε κλείνοντας ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο «Πάμε Δανάη».