Ανάμικτα είναι τα νέα που έρχονται από το πεδίο της νοσηλείας τραυματιών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο 22χρονος Γεράσιμος, από τον Βόλο, που είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity62 που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο, παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο Γεράσιμος υπέστη βαρύτατες κρανιογκεφαλικές κακώσεις και υποβλήθηκε σε λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις με σκοπό να αποσυμπιεστεί το κεφάλι του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από την σύγκρουση.

Ο 22χρονος, συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και «έχει νευρολογικές επιπλοκές πιθανώς μη ανατάξιμες», σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr. Εκ των πραγμάτων το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Βγήκε από τη ΜΕΘ η 20χρονη

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ωστόσο υπάρχει και μια ευχάριστη είδηση, καθώς το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, 20χρονη τραυματίας, βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και μεταφέρθηκε στη νευροχειρουργική κλινική, καθώς η κατάστασή της έχει σταθεροποιηθεί. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη δύο τραυματίες εκτός ΜΕΘ.