Στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, βρίσκεται πλέον το βούλευμα αποφυλάκισης του προπονητή μπάσκετ από το Ρέθυμνο, Νίκου Σειραγάκη που είχε φυλακιστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών, με νομικούς να εκτιμούν ότι έχει σημαντικά περιθώρια ώστε ο προπονητής να επιστρέψει στις φυλακές.

«Νόμιμο αλλά όχι ηθικό»

«Από την ηλικία των 10 με 13 ετών, πέρασα σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή μου. Δέχτηκα αυτό το πράγμα, μπήκε στη φυλακή και είναι εκεί που πρέπει να είναι» δηλώνει ένα από τα θύματα του προπονητή.

Ενήλικας πια, περιέγραφε πριν από έναν χρόνο τα όσα εφιαλτικά έζησε στα χέρια του προπονητή του ως παιδί.

«Ό,τι κι αν μου έλεγε, εγώ θα το έκανα επειδή τον εμπιστευόμουν. Κι ήμασταν πάρα πολλά παιδιά έτσι. Δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι πήγαινε λάθος» προσθέτει.

Και όμως, αυτός ο προπονητής μπάσκετ σε ομάδα του Ρεθύμνου, που δώδεκα χρόνια πριν σόκαρε το πανελλήνιο και προκάλεσε τόσο πόνο στα παιδιά και τις οικογένειές τους, είναι πλέον ελεύθερος, έχοντας εκτίσει ποινή μόλις 12 χρόνων και έξι μηνών.

«Θα το πω όπως έχω συνηθίσει να το διατυπώνω. Αυτή η αποφυλάκιση δεν είναι σε καμία περίπτωση κοινωνικά αποδεκτή απολύτως», λέει ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης.

Ίσως επιστρέψει στη φυλακή

Ο προπονητής που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη, αποφυλακίστηκε απολύτως νόμιμα, καθώς τα 1.300 μεροκάματα στη φυλακή και η καλή διαγωγή προσμετρήθηκαν, ενώ είχε ήδη εκτίσει το 1/3 της ποινής του.

Τώρα, με την παρέμβαση του εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που ζήτησε να διερευνήσει το βούλευμα βάσει του οποίου αποφυλακίστηκε ο 59χρονος προπονητής, αυτό ίσως αλλάξει.

– Υπάρχει το ενδεχόμενο να καταλήξει ξανά στη φυλακή;

– Πιστεύω ναι. Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια να ερευνηθούν οι οροί και οι προϋποθέσεις και, από καθαρά νομική άποψη, να οδηγηθεί εκεί από όπου ήρθε».

Όπως έλεγε ο παιδεραστής σε συνεντεύξεις του μέσα από τη φυλακή, τα όσα έκανε δεν ήταν παράνομα.

«Σε δέκα χρόνια αυτή η δίκη θα θεωρείται παρωδία» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.