Η γαλλική σχολή συνεχίζει να δίνει έμφαση στην εξηλεκτρισμένη εποχή, χωρίς να ενστερνίζεται τον διπολισμό κρατώντας ισορροπία στην γκάμα των κινητήρων. Με αυτόν τον τρόπο κρατάει σε περίοπτη θέση την … αποσταστιοποιημένη τεχνολογία των ευεργετικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν οι ντίζελ κινητήρες όπως στην περίπτωση της DS που προσφέρει τον αποδοτικό και συνάμα οικονομικό πετρελαιοκινητήρα 1.5 λίτρων στο νέο DS4 BlueHDi 130 EAT8.

Το μοντέλο που έχει ξεχωρίσει για την άνεση, την πολυτέλεια στο εσωτερικό του και την φινέτσα του, προσφέρεται με τον πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων που στην συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 130 ίππους με την «απλόχερη» ροπή των 300 Nm. Στην πράξη το τελευταίο νούμερο εγγυάται σπιρτόζικες επιδόσεις, που μπορεί να τις ξετυλίγει με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο στον αυτοκινητόδρομο ,όντας ένας δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Αν υπήρχαν υπόνοιες …γριλίσματος της λειτουργίας του κινητήρα αυτές έχουν αποσβεστεί παντελώς χάρη στην τέλεια ηχομόνωση του, που προσθέτει υπεραξία στο νέο μοντέλο που χαρακτηρίζεται από την κορυφαία άνεση του.

Και όλα αυτά σε συνδυασμό με το ευεργετικό αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων. Σε επιδόσεις, τα 0- 100 χλμ./ώρα από στάση συντελούνται σε 10,9 δλ, επιδόσεις που μπορούν να γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσες αν ενεργοποιήσεις το πρόγραμμα Sport που επεμβαίνει στην  αμεσότητα του γκαζιού και το βάρος του τιμονιού . Σαφώς, στη λειτουργία Eco – που χρησιμοποιήσαμε σε αρκετές διαδρομές μας πετύχαμε ιδανικές καταναλώσεις της τάξεως των 5 με 5,5 λίτρα/100χλμ, όντας μια όαση την περίοδο που οι τιμές των καυσίμων καίνε την τσέπη του οδηγού.

Στην  έκδοση Cross με το Advanced Traction Control έχει στη διάθεση σου και τρία επιπλέον προγράμματα  λειτουργίας για επιφάνειες μειωμένης πρόσφυσης, Sand, Snow και Mud, καθώς και σύστημα ελεγχόμενης κατάβασης Hill Descent Control. Η θέση οδήγησης παραπέμπει σε μίνι πιλοτήριο, στο οποίο ξεχωρίζει η τάξη και η εργονομία στο οποίο ο οδηγός έχει τρεις ψηφιακές οθόνες: Τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 7”,το  σύστημα πολυμέσων 10” και Smart Touch 5”, ενώ χρήσιμο και το head-up display που ενημερώνει τον οδηγό για τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεται για να μην αποσπάται καθόλου η προσοχή του από τον δρόμο.

Με μήκος στα 4,4 μέτρα και αρκετά μεγάλο πλάτος στα 1,83 μέτρα – με ύψος 19 εκατοστά από το έδαφος – το DS4 είναι ένα crossover για όλες τις χρήσεις. Ο χώρος φόρτωσης αγγίζει τα 439 λίτρα.

Στο δια ταύτα το  ολοκαίνουργιο DS 4 εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των  premium οικογενειακών με ξεχωριστή αισθητική, crossover χρηστικότητα και υπερσύγχρονες τεχνολογίες που συμπληρώνονται από τον αποδοτικό ντίζελ κινητήρα.