Λίγα 24ωρα έχουν περάσει από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο εστιατόριο «Cavaliere»  στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς και οι Αρχές συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση, αφού η πυρκαγιά αποδόθηκε από την πρώτη στιγμή σε εμπρησμό.

Όπως προκύπτει από μαρτυρία υπαλλήλου που βρισκόταν μέσα στο εστιατόριο στις 04:30 τα ξημερώματα, οι δράστες αρχικά έσπασαν την τζαμαρία, στη συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό της επιχείρησης και έβρεξαν καρέκλες και τα τραπέζια με εύφλεκτο υγρό.

Αμέσως μετά άναψαν τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κατάστημα, με τις φλόγες να τυλίγουν ολοκληρωτικά το κατάστημα και τη φωτιά να φτάνει ακόμη και σε διαμερίσματα της πολυκατοικίας, στο ισόγειο της οποίας βρισκόταν το εστιατόριο.

Τι εκτιμούν οι Αρχές

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αυτή τη στιγμή τα σενάρια αναφορικά με τη φωτιά στο εστιατόριο που είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστό, αν και λειτουργούσε μόνο 1,5 χρόνο, είναι δύο: Είτε ότι ο εμπρησμός ήταν καθαρά θέμα εκδίκησης λόγω διένεξης που υπήρχε με κάποιον από τους ιδιοκτήτες, είτε ότι ήταν μια προειδοποίηση, η οποία ωστόσο έλαβε επικίνδυνες διαστάσεις.

Εκτός των παραπάνω, ωστόσο, εξετάζεται και το ενδεχόμενο «λάθους» των εμπρηστών, που οδήγησε στην ολική καταστροφή της επιχείρησης και στην επέκταση της φωτιάς στους ορόφους της πολυκατοικίας. Υπενθυμίζεται ότι από τη φωτιά, εκτός από τον υπάλληλο καθαριότητας της επιχείρησης, κινδύνεψε ακόμη ένας ένοικος της πολυκατοικίας ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς και μια μητέρα με το μωρό της που μεταφέρθηκαν στο «Παίδων».

Καταθέτουν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης

Την έρευνα για τη φωτιά στο ιταλικό εστιατόριο έχει αναλάβει το τμήμα Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας. Τις τελευταίες ώρες εξετάζεται διεξοδικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχει συγκεντρωθεί, ενώ αναζητείται και άλλο υλικό ή μαρτυρίες προκειμένου οι έμπειροι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση να εντοπίσουν αρχικά τα κίνητρα και στη συνέχεια να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, το εστιατόριο των celebrities αριθμεί έξι συνολικά ιδιοκτήτες, κάτι που προκαλεί δυσκολία στις Αρχές στο να διασταυρωθούν άμεσα τα κίνητρα του εμπρησμού.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι καταθέσεις των ιδιοκτητών της επιχείρησης, που θα ρίξουν φως στα κίνητρα που κρύβονται πίσω από την επίθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από