Συνεχίζονται οι έρευνες για τον «πιστολέρο» στο Λαγονήσι, ο οποίος προσέγγισε δύο 16χρονους τη νύχτα της Παρασκευής στην οδό Κολοκοτρώνη και όταν αυτοί ξεκίνησαν να τρέχουν επειδή φοβήθηκαν, πυροβόλησε τον ένα στο πόδι.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας με διαμπερές τραύμα, ενώ αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση μόλις πάρει εξιτήριο. Η ζωή του, ευτυχώς, δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των παιδιών, ο άγνωστος άνδρας επέβαινε σε μαύρο αυτοκίνητο, άνοιξε πυρ όταν άρχισαν να τρέχουν και επιχείρησε να αρπάξει τον τραυματία. Η ΕΛ.ΑΣ έχει βρει έναν κάλυκα στο σημείο και αναμένονται τα αποτελέσματα από τη βαλλιστική έρευνα για να αποκαλυφθεί εάν το όπλο έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλη παράνομη δραστηριότητα.

Είδαν το πιστόλι αφού ο δράστης είχε πυροβολήσει

Θεία του φίλου του τραυματισμένου 16χρονου περιέγραψε στον Alpha τι συνέβη στα δύο παιδιά στο Λαγονήσι.

«Τα παιδιά είδαν το πιστόλι, αφού είχε πυροβολήσει. Αφού γύρισαν πίσω, είχε ήδη πυροβολήσει και τα πυροβόλησε πισώπλατα. Τα παιδιά είναι και οι δύο αθλητές, 15 μισό, δεν είναι παιδιά ούτε που βγαίνουν, ούτε που έχουν περίεργες παρέες», είπε η θεία.

Σύμφωνα με την ίδια, ο δράστης του πυροβολισμού δεν είχε λόγο να βγει από το αυτοκίνητο, καθώς τα παιδιά απλά περπατούσαν και γυρνούσαν στα σπίτια τους.

«Περίπου στα πέντε μέτρα αφού είχαν περάσει ένα τζιπάκι, ξαφνικά άκουσαν την πόρτα του οδηγού να ανοίγει και να κλείνει με δύναμη. Γυρνούν πίσω τα κεφάλια τους και βλέπουν έναν άνδρα, ο οποίος τους μίλησε σε ξένη γλώσσα και τους μίλησε αφού τους πυροβόλησε», είπε η θεία του ενός 16χρονου.

Ο 16χρονος δεν άκουσε τον πυροβολισμό

Η θεία του 16χρονου είπε μάλιστα ότι το παιδί κατάλαβε ότι ο δράστης τον πυροβόλησε από τον πόνο καθώς δεν άκουσε τον πυροβολισμό.

«Έπεσαν στα πόδια τους και του είπαν κύριε μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά», περιέγραψε η γυναίκα. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο άνδρας εξακολούθησε να ουρλιάζει προσπαθώντας να τραβήξει το παιδί από το μπράτσο και να το βάλει μέσα στο αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα επιχείρησε να απαγάγει το παιδί που τραυμάτισε με τη σφαίρα.

«Τα παιδιά έκλαιγαν και μάλλον σαν να τα παράτησε ο κύριος, πήγαν και τον έσπρωξαν κάπως και άρχισαν να τρέχουν, πέφτοντας σε κάτι θάμνους», τόνισε η θεία του 16χρονου φίλου του τραυματία.

Η συγγενής του 16χρονου ξεκαθάρισε ότι δεν είχε προηγηθεί κανένα επεισόδιο μεταξύ των παιδιών και του άγνωστου άνδρα.

«Έτσι ξαφνικά»

Φίλος της οικογένειας του 16χρονου που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, δήλωσε στο MEGA: «Τα παιδιά γυρνούσαν από βόλτα. Από ένα αυτοκίνητο που μου είπε ότι είχε μαύρα φιμέ τζάμια βγήκε ένας άνθρωπος αλλοδαπός, μιλώντας κάποια ξένη γλώσσα. Ο τόνος της φωνής του ήταν σαν να τους βρίζει και στα πέντε μέτρα σημάδεψε στο πόδι και χτύπησε το ένα παιδί. Έτσι ξαφνικά».

«Είναι συντετριμμένο (σ.σ. το 16χρονο παιδί), έχει πάθει σοκ. Είναι στο νοσοκομείο να δει τον φίλο του. Το άλλο το παιδί γλίτωσε τα χειρότερα», συμπλήρωσε ο φίλος της οικογένειας του νεαρού.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των παιδιών ο άνδρας μιλούσε ξένη γλώσσα, ρώσικα ή σέρβικα, την οποία δεν μπορούσαν να καταλάβουν. Οι 16χρονοι δεν μπόρεσαν να δουν τα χαρακτηριστικά του καθαρά, ενώ ήταν ανάμεσα σε 30 με 50 ετών.

Οι Αρχές εξετάζουν τρία σενάρια. Πρώτον, αν ο «πιστολέρο» γνώριζε τους 16χρονους, κάτι που οι συγγενείς των παιδιών έχουν αποκλείσει.

Δεύτερον, αν πρόκειται για μέλος συμμορίας που απαγάγει παιδιά. Τρίτον, εάν επρόκειτο για κάποιον που κρατούσε τσίλιες για κάποια ύποπτη δραστηριότητα που υπήρχε την ίδια ώρα κοντά στο σημείο της επίθεσης. Γι’ αυτό, άλλωστε, εξετάζονται και οι κάμερες από τη γύρω περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι τέσσερα άτομα προσήχθησαν από τις Αρχές, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους.