Πολιτικές αναταράξεις καταγράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων για τις επικείμενες εκλογές, μετά το… αντάρτικο από τον Παύλο Πολάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε μέσω ανάρτησής του ότι δεν θα ισχύσει η δική του υποψηφιότητα στα ψηφοδέλτια εάν δεν συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους και ο υποψήφιος βουλευτής του 2019 Μιχάλης Χαιρετάκης.

Αγγελική Αδαμοπούλου: Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανάρτησή του προκάλεσε τριγμούς στην Κουμουνδούρου η οποία αντέδρασε άμεσα τονίζοντας σε αυστηρούς τόνους ότι «όρους στο κόμμα δεν βάζει κανένας. Είναι εθελοντική η συμμετοχή. Η απόφαση ήταν ομόφωνη».

«Προφανώς από «λάθος» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά.

Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω ,επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!» ανέφερε στην αρχική του ανάρτηση.

Μαζεύτηκε μετά από λίγες ώρες

Μετά το… αντάρτικο Πολάκη όμως, ακολούθησε η κυβίστηση, καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα… μάζεψε, παραπέμποντας στα «όργανα» του κόμματος.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση, σε εντελώς διαφορετικό ύφος και τόνο, στην οποία παραπέμπει στις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος και «υποτάσσεται» στον κοινό αγώνα να «φύγει ο Μητσοτάκης». Γίνεται δε ξαφνικά θεσμικός επικρίνοντας τη Κουμουνδούρου για διαρροές.

«Χωρίς διαρροές και ΕΥΘΕΩΣ:

Η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεία περιείχε 6 υποψήφιους στα Χανια!!

Αυτήν υπηρετώ τιμώντας και φιλία και συντροφικότητα και προσωπική αξιοπρέπεια.

Προφανώς και ΟΛΑ θα λυθούν και θα αποφασιστούν με καθαρό και δημόσιο τρόπο στα όργανα του κόμματος.

Αυτά και ΤΕΛΟΣ μέχρι τις συνεδριάσεις των οργάνων, γιατί ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με ΚΡΟΤΟ και η άλλη φορά να είναι ΑΛΛΙΩΣ!!».

Άνω – κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης κατάφερε για μία ακόμη φορά να προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχείρησε επί της ουσίας να συνδέσει τη δική του κάθοδο στις εκλογές με αυτή του υποψήφιου βουλευτή στις προηγούμενες εκλογές Μιχάλη Χαιρετάκη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίστηκε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές που παραπέμπουν σε εκβιασμό του κόμματος.

«Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος. Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Η Κουμουνδούρου έδειξε πως αυτή τη φορά θέλει να βάλει όρια στις συμπεριφορές και τις τακτικές του Παύλου Πολάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι τον πρώτο λόγο στις σχετικές αποφάσεις τις λαμβάνει το κόμμα.

Από την αξιωματική Αντιπολίτευση φαίνεται μετά και την δεύτερη ανάρτηση Πολάκη με την οποία έριξε τους τόνους της αντιπαράθεσης, θεωρεί για την ώρα λήξαν το θέμα.

Ωστόσο ουδείς μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Χαιρετάκης

Ο Μιχάλης Χαιρετάκης είναι η «πέτρα του σκανδάλου» στη σύγκρουση της Κουμουνδούρου με τον Παύλο Πολάκη.

Ο Χαιρετάκης είναι πρόεδρος των Ελαιουργών του Νομού Χανίων, μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕ Χανίων και δραστηριοποιούνταν τον τελευταίο καιρό ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι εμφανιζόταν σε συγκεντρώσεις, έτσι υπέγραφε άρθρα του, μέχρι την Κυριακή το πρωί όπου ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια και δεν ήταν το όνομά του μέσα στη λίστα του νομού Χανίων.

Ο Μιχάλης Χαιρετάκης είναι προσωπικός φίλος του Παύλου Πολάκη, ανήκει στο περιβάλλον του, ενώ πηγές από την Κρήτη αναφέρουν ότι πρόκειται για «εχθρός» του έτερου υποψήφιου βουλευτή και πρώην υπουργού, Γιώργου Σταθάκη.

Προφανώς ο Παύλος Πολάκης ήθελε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο ο Χαιρετάκης προκειμένου να «κόψει» ψήφους από τον Σταθάκη, καθιστώντας αδιαμφισβήτητη την κυριαρχία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, στα Χανιά.

Ο Μιχάλης Χαιρετάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και το 2019 αλλά δεν είχε εκλεγεί. Με τη στήριξη του Πολάκη είχε εκλεγεί το 2021 στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Το 2021 είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση μια ανάρτησή του στο facebook μετά την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη και στα επεισόδια που είχαν γίνει.

Στην ανάρτηση αυτή είχε ένα σκίτσο που απεικόνιζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μουστάκι του Χίτλερ κι έγραφε:  «Περαστικά στον νέο άνθρωπο που ξυλοκοπήθηκε χθες χωρίς λόγο και περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε σήμερα, ευτυχώς όχι σοβαρά.. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται! Τον «εμφύλιο» που κάποιοι πάνε να επιβάλουν έχει ονοματεπώνυμο..»