Σε διαδικασία πώλησης του 50% των δικαιωμάτων τους στον μουσικό κατάλογο του θρυλικού τραγουδιστή βρίσκονται οι διαχειριστές της περιουσίας του Μάικλ Τζάκσον.

Σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία, τότε θα αγγίξει το ποσό των 800 με 900 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως επιβεβαίωσαν τρεις πηγές στο Variety, θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην αγορά μουσικών καταλόγων.

Μια κινηματογραφική βιογραφία (και) για τον Μάικλ Τζάκσον

Οι πηγές υπογράμμισαν επίσης ότι η Sony και ένας πιθανός οικονομικός εταίρος διαπραγματεύονται να αποκτήσουν το 50% των δικαιωμάτων όσον αφορά τις εκδόσεις, τα έσοδα από την ηχογραφημένη μουσική του τραγουδιστή, την παράσταση «MJ: The Musical» στο Μπρόντγουεϊ και την επερχόμενη βιογραφική ταινία «Michael», και ίσως και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Μια οικονομική πηγή δήλωσε στο Variety ότι η «Primary Wave Music» κατέχει ήδη μερίδιο στον εκδοτικό κατάλογο του Μάικλ Τζάκσον.

Ο βασιλιάς της ποπ έφυγε από τη ζωή αιφνιδιαστικά από ανακοπή καρδιάς το 2009. Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν μόλις 50 ετών. Την περιουσία του στον τομέα της ψυχαγωγίας χειρίστηκαν με σταθερότητα ο επί σειρά ετών δικηγόρος του Τζον Μπράνκα (John Branca) και ο Τζον ΜακΚλέιν (John McClain).

Εκπρόσωποι για την περιουσία του Μάικλ Τζάκσον, οι συνδιαχειριστές, η Sony και η Primary Wave αρνήθηκαν να απαντήσουν στα πολλαπλά αιτήματα του Variety για σχολιασμό της είδησης που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο θησαυρός του Μάικλ Τζάκσον

Η Sony έχει συνδέσει το όνομά της με ορισμένες από τις μεγαλύτερες προηγούμενες γνωστές συμφωνίες μουσικού καταλόγου. Απέκτησε τους καταλόγους εκδόσεων του Bruce Springsteen, με το ποσό να αγγίζει τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με πηγές, κατέβαλε περίπου 150 – 200 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα του θρυλικού Bob Dylan. Συμφωνίες που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ρουτίνα στον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας.

Τα τρία βασικά μέλη των Genesis πούλησαν ένα πακέτο μουσικών καταλόγων στην Concord έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η συμφωνία για τα δικαιώματα του Μάικλ Τζάκσον θα είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατάλογος ηχογραφημένης μουσικής του Μάικλ Τζάκσον είναι από τους πιο προσοδοφόρους στην ιστορία. Μόνο το άλμπουμ του «Thriller» του 1982 είναι από τα δύο μεγαλύτερα σε πωλήσεις όλων των εποχών. Ήταν το πρώτο άλμπουμ που έγινε 30 φορές πλατινένιο, με τα στοιχεία αυτά πλέον να έχουν γίνει θολά στην εποχή του streaming.