Αυξάνονται και πληθύνονται τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα πάρουν μέρος στο εφετινό RockWave Festival, το οποίο θα διεξαχθεί την 1η Ιουλίου και στις 7 και 8 Ιουλίου στο Terra Vibe της Μαλακάσας. Μπορεί κάποιοι να πουν ότι είναι νωρίς ακόμη για ενημερώσεις των line ups, αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν προμηθεύονται τα εισιτήριά τους.

Οι πύλες ανοίγουν την 1η Ιουλίου 2023, με τον σταρ Robbie Williams. Μετά την καταιγιστική του εμφάνιση το 2015 στη σκηνή του Terra Vibe, εκπληρώνει φέτος την υπόσχεση που είχε δώσει στο ελληνικό κοινό να βρεθεί και πάλι κοντά του.

Στη σκηνή θα ανέβει επίσης ο βρετανός κιθαρίστας, ερμηνευτής και τραγουδοποιός James Bay, ο οποίος έρχεται με δύο άλμπουμ, τα σινγκλ του 2022 «Give Me the Reason», «One Life» και «Everybody Needs Someone» και το πρόσφατο «Keep it simple». Την πρώτη ημέρα συμπληρώνουν ο Mika με παιχνιδιάρικη διάθεση, χορευτικά beats, ο ελληνοαμερικανός alt-pop καλλιτέχνης Leon of Athens και ο Jonathan Jeremiah που το 2011 έκανε το ντεμπούτο του στη μουσική σκηνή και 11 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε τον πέμπτο του δίσκο «Horsepower For The Streets».

Η σκληρή και «μεταλλική» ημέρα της 7ης Ιουλίου 2023 του RockWave περιλαμβάνει ως headliners τους Deep Purple και τους Saxon στη σκηνή του Terra Vibe. Κι αν για κάποιους τα παραπάνω δύο ονόματα θεωρούνται ότι έρχονται από το παρελθόν χωρίς να έχουν πάψει να είναι «all time classic» είδωλα της παγκόσμιας σκηνής, εντούτοις το Terra Vibe θα φιλοξενήσει και τη νεότερη γενιά του σκληρού ήχου.

Asking Alexandria, As Ι Lay Dying, Bokassa έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ανεβαίνουν στη σκηνή του Terra Vibe μαζί με τέσσερις ακόμα μπάντες του σκληρού ήχου, τους Mystic Prophecy, τους Rock ‘n’ Roll Children (DIO Greek Tribute Band), τους Lazy Man’s Load και τους Spektrvm.

Για το Σάββατο 8 Ιουλίου δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη περίπτωση από τους Αμερικανούς Black Keys, ως headliners. Το ντουέτο των Dan Auerbach (κιθάρα, τραγούδι) και Patrick Carney (τύμπανα) άνοιξε την αυλαία του 20ού Rockwave Festival το 2015 στο κατάμεστο Terra Vibe προσφέροντας στο ελληνικό κοινό μια από τις κορυφαίες live εμφανίσεις εκείνης της χρονιάς. Τώρα, έφτασε η ώρα να τους απολαύσουμε και πάλι ζωντανά.

To line up συμπληρώνουν το αμερικανικό ροκ γκρουπ Puscifer που σχημάτισε ο Maynard James Keenan, τραγουδιστής των Tool και των Α Perfect Circle, και ο Ville Valo, η φωνή των θρυλικών ΗΙΜ, ο gothic hero των τελευταίων 20 ετών που επιστρέφει, φέρνοντας ξανά στο rock προσκήνιο τον σκοτεινό ρομαντισμό που o ίδιος έκανε trend στα 00s.

Το παρών δίνει και ο Kishi Bashi (ψευδώνυμο του τραγουδιστή, πολυοργανίστα και τραγουδοποιού Kaoru Ishibashi), ο οποίος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ οι Frenzee είναι τρία αδέλφια – η Απολλωνία, ο Αντώνης και ο Νίκος, γεννημένα στην Αυστραλία και μεγαλωμένα στην Κρήτη – που παίζουν καυτό punk rock.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»