Είχε διαρρεύσει ημέρες τώρα και μετά την υπόθεση του βουλευτή Θέμη Χειμάρα. Πώς έναν ακόμη πρόσωπο, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα γυναίκα φέρεται να έχει εμπλοκή με ανάθεση και με θέμα που ακουμπάει το ασυμβίβαστο εκλεγμένου στην εθνική Αντιπροσωπεία.

Και ενώ τα ΜΜΕ στοιχημάτιζαν αρχικώς αν ισχύει κάτι τέτοιο και κατά δεύτερον για ποια γίνεται λόγος ο Παύλος Πολάκης από Σφακιά που βρίσκεται προχώρησε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα κάνοντας την αποκάλυψη: «Η βουλευτής Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου παραβίαζε (αν και δικηγόρος) κι ΑΥΤΗ το Σύνταγμα, παρέχοντας νομικές υπηρεσίες σε σταθερή βάση προς τον ΕΦΚΑ. Συνολικό ποσό είσπραξης: 106.672€. «Αβλεψία» κι εδώ των συνεργατών; Ή κι αυτή δεν γνώριζε το Σύνταγμα και της διέφυγε ότι κονόμησε πάνω από 100.000€ από παράνομη παροχή υπηρεσιών;»

» Ή ήταν τόσο «αμελητέο» το ποσό, αν συγκριθεί με αυτά του Πάτση, του Χειμάρα ή τα 4,2 εκατ. που ήθελε να «τσιμπήσει» ο Μαραβέγιας, που θεωρούσε ότι δεν θα ασχοληθεί κανένας μαζί της;», έγραψε ανάμεσα σε άλλα.

Οι Κλουζώ του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινό μυστικό είναι πως ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας πέραν του ότι τυπικά είναι τομεάρχης διαφάνειας και τεκμηρίωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σκιωδώς με μεγάλη επίσης ομάδα συγκεντρώνει στοιχεία, φακέλους και θέματα στην ζώνη της διαφθοράς ανά την Ελλάδα για τους πολιτικούς αντιπάλους της Κουμουνδούρου, ενώ πολλοί θυμίζουν την πάλαι ποτέ δράση του Μιχάλη Καρχιμάκη στο ΠΑΣΟΚ- εξόχως τότε γόνιμη και ζωηρή επίσης.

Οι περιπτώσεις Πάτση, Μαραβέγια, Χειμάρα και τώρα Ευθυμίου διαμορφώνουν ένα περιβάλλον αμηχανίας στην κυβερνώσα παράταξη, εκτιμούν στην Κουμουνδούρου και ειδικότερα στον προεκλογικό διάδρομο.

Σε απόλυτο δε συντονισμό ο Τομέας Διαφάνειας και με το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα σκανάρει κι άλλες υποθέσεις όπως λέγεται, ενώ εδώ μια σειρά βουλευτών επίσης από επαρχία έχουν εικόνα και συμβάλουν στο όλο «έργο» των Κλουζώ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συριζαϊκές πηγές επίσης θεωρούν πως ακόμη κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδεικνύει άμεσα ανακλαστικά για τις περιπτώσεις αυτές, με διαγραφές, η πολιτική ζημιά γίνεται στο σκέλος του ηθικού πλεονεκτήματος, που είναι αρκετά κομβικό για την αστική παράταξη της ΝΔ.

Και κυρίως σε μια στιγμή όπου οι λαϊκοί- απλοί ψηφοφόροι της πιέζονται στο οικονομικό κομμάτι της δικής τους καθημερινότητας με τον πληθωρισμό, τα φάρμακα και την ενεργειακή κρίση.