Στις πιο περιζήτητες πλέον θέσεις εργασίας οδηγούν οι κατάλληλες σπουδές, προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές. Αν δεν επιθυμείς να αφιερώσεις πολύ χρόνο για προπτυχιακές σπουδές, καθώς μπορεί να εργάζεσαι ή να έχεις άλλες υποχρεώσεις στην καθημερινότητα, οι μεταπτυχιακές σπουδές είναι η κατάλληλη επιλογή.

Ειδικά οι εξ αποστάσεως μεταπτυχιακές σπουδές, έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη δια ζώσης φοίτηση. Σπουδάζοντας από το σπίτι, αποφεύγεις τον χρόνο και τα έξοδα των μετακινήσεων, μπορείς να παρακολουθείς τα μαθήματα σε ένα άνετο περιβάλλον, ενώ αφού τελειώσει η παρακολούθηση είσαι ελεύθερος για οτιδήποτε άλλο στο επόμενο λεπτό.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα πιο περιζήτητα μεταπτυχιακά με την καλύτερη απορρόφηση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα!

1) Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) 

Αν σου αρέσει να παίρνεις αποφάσεις και να ενταχθείς στον χώρο των επιχειρήσεων, το μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων είναι μια καλή επιλογή. Μεγάλη ανάγκη υπάρχει στις μέρες μας για όλο και περισσότερα άτομα με γνώσεις στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Οι γνώσεις σου γύρω από το ανθρώπινο δυναμικό, τις εργασιακές σχέσεις, τα χρηματοοικονομικά, τις πωλήσεις, το ρίσκο, κ.ά. θα σε βοηθήσουν ουσιαστικά στο να μπορείς να συμβάλεις αύριο στη διοίκηση μιας επιχείρησης ή γιατί όχι, στο να ξεκινήσεις κάποια στιγμή τη δική σου!

2)  Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία

Τα τελευταία χρόνια, η ψυχολογία έχει αναδειχθεί σε μια διέξοδο επαγγελματικής απορρόφησης πολλών ατόμων.

Ο όλο και πιο γρήγορος ρυθμός ζωής, η μακροχρόνια οικονομική κρίση, η συχνότερη εμφάνιση ατόμων που επιθυμούν ψυχολογική υποστήριξη έχουν συμβάλει με τον τρόπο τους στη ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου. Ακόμη, το life coaching, στο οποίο βοηθά σίγουρα ένα μεταπτυχιακό στην ψυχολογία, ενδιαφέρει πολύ όλο και πιο πολλούς νέους που σκέφτονται μια στροφή στην καριέρα τους.

Οι τομείς απασχόλησής σου, έχοντας γνώσεις στην ψυχολογία, είναι από μονάδες φροντίδας, ιδιωτικά κέντρα μέχρι και σχολεία, καθώς η δημόσια εκπαίδευση έχει ήδη εντάξει την επιστήμη της ψυχολογίας στο έργο της.

Παιδιά που αντιμετωπίζουν θέματα συμπεριφοράς ή ψυχολογίας, ζευγάρια, γονείς, και γενικότερα, άτομα που αναζητούν συμβουλευτική καταφεύγουν όλο και πιο συχνά σε ειδικούς για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

3)  Μεταπτυχιακό στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Αν σου αρέσει η διαφήμιση και η προώθηση προϊόντων στον ψηφιακό κόσμο, τότε ένα μεταπτυχιακό στο ψηφιακό μάρκετινγκ θα σου δώσει τις απαιτούμενες γνώσεις κατανόησης και χειρισμού των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων έχει βελτιωθεί σημαντικά και διαρκώς συνεχίζει, ενώ οι ειδικοί marketers που ζητούνται όλο και πιο πολύ από αγγελίες, δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν.

Έτσι, ένα μεταπτυχιακό στο ψηφιακό μάρκετινγκ θα σου προσφέρει κατάρτιση και γνώσεις, για να έχεις τη δυνατότητα να απασχοληθείς επαγγελματικά σε έναν από τους πιο σύγχρονους και αναπτυσσόμενους κλάδους, τον digital!

4)   Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση ανθρώπινων πόρων & οργανισμών

Σε ενδιαφέρει η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, η επαφή με κόσμο, η εταιρική κουλτούρα και οι πρωτοβουλίες; Ίσως τότε σου ταιριάζει ένα μεταπτυχιακό στη διοίκηση ανθρώπινων πόρων και εφαρμογών!

Η σωστή και αποδοτική διεύθυνση του προσωπικού είναι διαρκώς ένα ζητούμενο σε όλα τα επαγγέλματα, καθώς από το προσωπικό εξαρτάται άμεσα η επιτυχία μιας επιχείρησης.

5)  Μεταπτυχιακό στην  Εκπαιδευτική ηγεσία

Πολλοί εκπαιδευτικοί κάνουν εδώ και πολύ καιρό στροφή στην εκπαιδευτική ηγεσία, καθώς η απορρόφηση ορισμένων κλάδων, όπως αυτός των φιλολόγων, δεν είναι πολύ μεγάλη. Το μεταπτυχιακό εκπαιδευτικής ηγεσίας θα σου προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε δημόσια αλλά και ιδιωτική εκπαίδευση.

Θα μπορείς να διεκδικήσεις με άλλα λόγια, θέσεις συντονιστικές και διευθυντικές, καθώς θα αποκτήσεις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και διαχείρισης ομάδων στην εκπαίδευση.

Αυτά ήταν, λοιπόν, τα πιο περιζήτητα μεταπτυχιακά, στα οποία κάνουν αίτηση όλο και περισσότεροι υποψήφιοι, δεδομένων των αναγκών που υπάρχουν στην αγορά εργασίας. Με έρευνα των δυνατοτήτων σου, των ευκαιριών εργασίας, καθώς και με διερεύνηση του αντικειμένου που θα ήθελες να ασχοληθείς, μπορείς να αποφασίσεις σε ποιες σπουδές θα επενδύσεις. Έτσι, θα έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στο επιθυμητό για σένα επάγγελμα!